Το Υπουργείο Ανάπτυξης προχωρά άμεσα στην εφαρμογή νομοθετικών ρυθμίσεων για την εξάλειψη του παραεμπορίου, σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος είχε συνάντηση με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης.

Ads

Σύμφωνα με τον υπουργό, η ρύθμιση στοχεύει στην ενίσχυση των φορέων και του ανθρώπινου δυναμικού που ασχολούνται με την αντιμετώπιση του παραεμπορίου. Για το σκοπό αυτό η ρύθμιση προβλέπει πρόσληψη ιδιωτών από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) και Επιμελητήρια.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε το παραεμπόριο ως πλήγμα για την ελληνική οικονομία, τις επιχειρήσεις και την απασχόληση. Στη συνέχεια τόνισε πως τα κέρδη δισεκατομμυρίων ευρώ που εισπράττει το οργανωμένο έγκλημα από το παραεμπόριο, αποκομίζονται εις βάρος δυστυχισμένων ανθρώπων, οι οποίοι «πωλούν ψεύτικα προϊόντα, επιβλαβή για τους καταναλωτές και τη δημόσια υγεία».

Σύμφωνα με τον υπουργό, έως τα τέλη του έτους θα υπάρξουν και συγκεκριμένα αποτελέσματα τόσο για τις εισαγωγές και το χονδρεμπόριο, όσο και για την καταστροφή χώρων όπου φυλάσσονται παράνομα εμπορεύματα.

Ads

Τέλος, ανέφερε πως από εδώ και στο εξής συνεργεία, τα οποία θα επιλαμβάνονται επιτόπου το πρόβλημα του παραεμπορίου και εντός των πόλεων, θα κάνουν την εμφάνισή τους σε καθημερινή βάση.