Την σημασία των επενδύσεων και της ενίσχυσης της ανάπτυξης, προκειμένου το πρόγραμμα λιτότητας της Ελλάδας να καταστεί βιώσιμο, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και στη συνάντησή που είχε σήμερα με οικονομικούς παράγοντες της Διασποράς.

Ads

«Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε την Ελλάδα σε διαφορετική αναπτυξιακή τροχιά, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που σήμερα εμποδίζονται από τη γραφειοκρατία, την αδιαφάνεια και το εκπαιδευτικό σύστημα, ενώ θα αξιοποιήσουμε κάθε προσπάθεια για επενδύσεις και ανάπτυξη», δήλωσε συγκεκριμένα μετά τη συνάντηση ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

«Σήμερα, είχαμε την τιμή να συναντηθούμε με προσωπικότητες της Διασποράς, οι οποίοι δεσμεύτηκαν με αγάπη και προσήλωση στην Ελλάδα, να κινητοποιήσουν τη Διασπορά παντού για επενδύσεις αλλά και για τεχνογνωσία ώστε η Ελλάδα να μπει σε ένα διαφορετικό δρόμο», είπς επίσης ο κ. Παπανδρέου, ευχαριστώντας παράλληλα τον Ελληνισμό της Διασποράς που όπως είπε «είναι έτοιμος να συμβάλλει σε μια διαφορετική πορεία της χώρας μας».