Το άνοιγμα των λογαριασμών δέκα προέδρων ΠΑΕ ζητά το ΣΔΟΕ, μετά την έρευνα στους λογαριασμούς δύο μάνατζερ ποδοσφαίρου για φοροδιαφυγή αλλά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Πρόκειται για πέντε επικεφαλής ομάδων που ανεβοκατεβαίνουν από τη Σούπερ Λίγκα στη Β’ Εθνική και πέντε προέδρους ομάδων Β’ Εθνικής, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία.

Ads

Οι λογαριασμοί θα ανοιχθούν προκειμένου να αν υπάρχουν φορολογικές παραβάσεις αλλά και αν υπάρχει εμπλοκή σε παράνομο στοίχημα. Κύκλοι του ΣΔΟΕ σημειώνουν ότι είναι πιθανόν να προχωρήσουν και στο άνοιγμα λογαριασμών παραγόντων που προέρχονται από το χώρο της διαιτησίας.

Όσον αφορά στους μάνατζερ, πρόκειται για τον Α.Τ. από τη Θεσσαλονίκη και τον Π. Π. που δραστηριοποιείται στην Αθήνα μέσω εταιρείας με έδρα την Κύπρο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στους λογαριασμούς του Α. Τ. από το συνολικό ποσόν των 27.769.658,23 ευρώ που εμφανίζεται, ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στο ποσόν των 3.563.147,05 ευρώ από παίκτη που έχει αγωνιστεί πολλές φορές με τα χρώματα της Εθνικής και στα 6.370.530,41 ευρώ από τον «ΟΠΑΠ και λοιπές εταιρείες στοιχημάτων», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στον κατάλογο του ΣΔΟΕ.

Ads

Στον κατάλογο εμφανίζονται επίσης να καταθέτουν σημαντικά ποσά παλαίμαχος ποδοσφαιριστής μεγάλης ομάδας, ένας ακόμα παλαίμαχος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε σε δύο μεγάλες ομάδες, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής από τη Θεσσαλονίκη, πρώην διεθνής, καθώς και ένας ακόμα παλαίμαχος από τη Θεσσαλονίκη. Επίσης, δύο προπονητές, τρεις ΠΑΕ της Αθήνας, δυο της Θεσσαλονίκης, δύο της επαρχίας, σύλλογος που αγωνίστηκε για σύντομο διάστημα στη Σούπερ Λίγκα, ποδοσφαιριστής από ομάδα της Βόρειας Ελλάδας, ποδοσφαιριστής από ομάδα της Α’ Εθνικής, ακόμα και δημοσιογράφοι.

Σχετικά με τους τελευταίους, πρόκειται για έναν δημοσιογράφο από την Αθήνα, έναν παλαίμαχο δημοσιογράφο και παράγοντα του ποδοσφαίρου, έναν δημοσιογράφο-μάνατζερ από τη Βέροια (όπως αναγράφεται στη λίστα) και έναν δημοσιογράφο-μάνατζερ από την Κέρκυρα.