Άνοιξε ακόμα ένα κομμάτι από το Πεδίον του Άρεως για τους πολίτες, στο οποίο τα τελευταία δύο χρόνια γίνονται έργα για την ανακαίνισή του. Πάντως, τα έργα δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί και εκτιμάται ότι ολόκληρο το πάρκο θα βρίσκεται στη διάθεση των πολιτών στα τέλη του έτους. Στο μεταξύ, η υπερνομαρχία καταφεύγει στον… εθελοντισμό για να λύσει το «πρόβλημα» της φύλαξης του πάρκου.

Ads

Στον «εθελοντή φύλακα» καταφεύγει η Υπερνομαρχία Αθηνών προκειμένου να του ανατεθεί ένα μέρος της προστασίας του Πεδίου του Άρεως. «Ζητάμε από τους επισκέπτες να καταγγέλλουν οι ίδιοι τις καταστροφικές ενέργειες κακόβουλων ατόμων», τόνισε η υπερνομάρχης Ντίνα Μπέη, προσθέτοντας ότι «οι πολίτες που ενδιαφέρονται να προστατεύσουν το πάρκο μπορούν να καλούν στο 210-6919418».

Χθες η υπερνομάρχης Αθηνών – Πειραιώς Ντίνα Μπέη παρουσίασε την πορεία της ανάπλασης, εκτιμώντας ότι το κομμάτι που υπολείπεται θα παραδοθεί περί τα τέλη Νοεμβρίου. Πριν από λίγες ημέρες παραδόθηκε η έκταση που περιλαμβάνει:

  • Τον κεντρικό πεζόδρομο με το μεγάλο σιντριβάνι.
  • Την υδάτινη διαδρομή με τα πλατάνια, το μνημείο Ιερού Λόχου.
  • Την περιοχή του παλιού Ροδώνα με την πέργκολα (δεν έχουν φυτευτεί ακόμα οι τριανταφυλλιές).
  • Τον αύλειο χώρο γύρω από την εκκλησία Αγ. Ταξιαρχών.

Το τμήμα του πάρκου περιμετρικά από την κεντρική αυτή περιοχή θα παραμείνει μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου κλειστό για να ολοκληρωθούν και τα τελευταία έργα ώστε το Πεδίον του Αρεως να πάρει οριστικά τη νέα του μορφή την οποία προβλέπει η σχετική μελέτη, επισήμανε η κ. Μπέη.

Ads

Προ ημερών είχε παραδοθεί ακόμα ένα κομμάτι που βρίσκεται στο κέντρο του Πεδίου του Αρεως, αλλά και πάλι η συνολική έκταση που έχει παραδοθεί δεν ξεπερνά τα 2/3 του πάρκου, ενώ συνολικά έχουν παραδοθεί 200 από τα 300 στρέμματα του πάρκου. Μέχρι τότε θα συνεχίζονται οι φυτεύσεις των χιλιάδων δένδρων και φυτών που θα πρέπει να γίνονται σε κατάλληλο χρόνο (όπως οι τριανταφυλλιές στο Ροδώνα ή το γκαζόν γύρω από την υδάτινη διαδρομή).

Πέντε στρέμματα και ο Πανελλήνιος

Αγανακτισμένα είναι τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα για την Προστασία του Επδίου του Άρεως από τα παράνομα κτίσματα του Πανελλήνιου Γυμναστικού ΣΥλλόγου τα οποία χτίστηκαν χωρίς άδεια, επί προεδρίας Μίνου Κυριακού, επισημαίνει στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία το μέλος της Επιτροπής, Θ. Κοκκινάκης.

«Ζητάμε από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, που παραχώρησε την έκταση στον Κυριακού, να ανακαλέσει το παραχωρητήριο. Λόγω του ότι ο Κυριακού δεν σεβάστηκε τους όρους να μην οικοδομήσει και να μην κόψει δέντρα» λέει ο κ. Κοκκινάκης και προσθέτει ότι «Εδώ και 18 μήνες έχουμε καταθέσει αίτηση στην Περιφέρεια να μας δοθεί άδεια για να κατεδαφίσουμε εμείς, ως επιτροπή, τα παράνομα κτίσματα με δικά μας έξοδα, δικαίωμα που το παρέχουν οι διατάξεις του άρθρου 393, παρ. 8, Ν. 3212/03-Α308. Ακόμα περιμένουμε, παρά την απόφαση του Νομικού ΣΥμβουλίου του Κράτους τον Μάιο, που μας δικαιώνει».

Πηγές: Ελευθεροτυπία, Έθνος, Τα Νέα