Για «μυστική συνάντηση» στελέχους της Goldman Sachs με την υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, για την οποία ο πρωθυπουργός και οι στενοί του συνεργάτες ενημερώθηκαν εκ των υστέρων, κάνει λόγο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Ποντίκι». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής επιβεβαίωσε τη συνάντηση, σημειώνοντας ότι «η κα Κατσέλη γνωριζόταν με το στέλεχος αυτό, με την προηγούμενη ιδιότητά του ως συμβούλου του ΟΗΕ για θέματα μετανάστευσης και συναντήθηκαν τις προηγούμενες μέρες στην Αθήνα».

Ads

«Το εν λόγω στέλεχος ζήτησε να έχει μια ενημέρωση για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης και δεν έγινε καμία συζήτηση για τη Goldman Sachs, στην οποία φέρεται ότι είναι στέλεχος», πρόσθεσε ο κ. Πεταλωτής.

Το δημοσίευμα του «Ποντικιού» αποκαλύπτει, επίσης, ότι κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας είχε τις προηγούμενες μέρες συνάντηση με τον «μεγαλοεπενδυτή» Τζορτζ Σόρος, ο οποίος… συμπτωματικά βρέθηκε κι αυτός τις προάλλες στην Αθήνα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι επισκέψεις του Σόρος, του ανθρώπου της Goldman Sachs και κάποιων ακόμη ταυτόχρονα με την επίσκεψη στην Αθήνα του κλιμακίου του ΔΝΤ δεν είναι «τυχαίες».

Στο μεταξύ, μετά το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει και την αγωγή της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά της εταιρείας για εξαπάτηση των επενδυτών, η Goldman Sachs υποστηρίζει ότι η όλη υπόθεση στηρίζεται στις ενέργειες ενός υπαλλήλου που τέθηκε σε διαθεσιμότητα αυτή την εβδομάδα.

Ads

Οι κατηγορίες φέρεται να στρέφονται κατά του 31χρονου Fabrice Tourre, εκτελεστικού διευθυντή της Goldman Sachs, ο οποίος κατηγορήθηκε για την παραπλάνηση των επενδυτών για επενδυτικά προϊόντα που έχουν σαν βάση στεγαστικές υποθήκες, το 2007. «Όλα δείχνουν ότι πρόκειται να είναι μια πραγματική διαμάχη σχετικά με το τι θυμάται ο Tourre και τι οι υπόλοιποι επενδυτές», δήλωσε ο Greg Palm, γενικός νομικός σύμβουλος της Goldman Sachs, μιλώντας με δημοσιογράφους χθες, χωρίς να αναφερθεί στο όνομα του Tourre.