Το κυριότερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην Ιρλανδία, το Φάιν Γκέιλ, δεν θα υπερψηφίσει την παροχή οικονομικής βοήθειας από την ΕΕ και το ΔΝΤ, σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του κόμματος. Η κίνηση αυτή δεν αναμένεται να επηρεάσει τις πιθανότητες της κυβέρνησης να εγκριθεί το πακέτο διάσωσης.

Ads

Ανώτατο στέλεχος του κόμματος δήλωσε την Κυριακή ότι το Φάιν Γκέιλ θα επιδιώξει να επαναδιαπραγματευτεί το πακέτο διάσωσης των 85 δισεκατομμυρίων ευρώ για να εξασφαλίσει χαμηλότερο επιτόκιο, αν νικήσει στις εκλογές τον επόμενο χρόνο, προσθέτοντας ότι αναμένει το κόμμα του να καταψηφίσει το πακέτο. Οι Εργατικοί, που επίσης επιδιώκουν την επαναδιαπραγμάτευση του πακέτου διάσωσης, θα το καταψηφίσουν επίσης.

Την περασμένη εβδομάδα, εγκρίθηκαν ορισμένα από τα μέτρα που αφορούν τον κρατικό προϋπολογισμό λιτότητας του 2011 και οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές που συνήθως υποστηρίζουν την ισχνή του πλειοψηφία έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν υπέρ του πακέτου διάσωσης. Εν τω μεταξύ ένας τρίτος βουλευτής που συνήθως τάσσεται κατά των κυβερνητικών προτάσεων δήλωσε σήμερα ότι θα συνταχθεί με την κυβέρνηση.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα ψηφίσει από την πλευρά του για το πακέτο διάσωσης των 22,5 δισεκατομμυρίων ευρώ την Πέμπτη, με την προϋπόθεση ότι το ιρλανδικό κοινοβούλιο θα εγκρίνει το πακέτο.

Ads