Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να εφαρμόσει το νόμο Ραγκούση, που απαγορεύει στα πολιτικά κόμματα να διαθέτουν κουπόνια πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, και χθες με ανακοίνωση γνωστοποιεί την έναρξη τρίμηνης οικονομικής εξόρμησης για τη στήριξη των συνδυασμών.

Ads

Ο νόμος Ραγκούση σύμφωνα με την κυβέρνηση στοχεύει στην αντιμετώπιση του μαύρου πολιτικού χρήματος, ωστόσο το ΚΚΕ τονίζει ότι δεν πρόκειται να γίνει «ούτε κρατικοδίαιτο, ούτε ελεγχόμενο από τους μεγαλοεπιχειρηματίες».

Το ΚΚΕ αναφέρει ότι «θέλει να στηρίζεται οικονομικά στα μέλη, στους φίλους του, στην εργατική τάξη και στον λαό. Δεν δέχεται καμία απαγόρευση ούτε παζαρεύει αυτή τη σχέση του με κανέναν και για τίποτα» και επισημαίνει ότι «είναι δικαίωμα των άλλων κομμάτων να θέλουν να ενισχύονται οικονομικά από το κράτος ή να νομιμοποιούν τη σχέση τους, την πολύμορφη στήριξή τους από τα μονοπώλια και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς». «Αυτό όμως δεν μπορούν να το επιβάλουν στο ΚΚΕ γιατί δεν πρόκειται να το δεχτεί», προσθέτει.

Παράλληλα, η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόματος ότι επειδή το κουπόνι θεωρείται “παράνομο”, το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσει τα ονόματά όσων προσφέρουν οικονομική στήριξη, εκτός αν το επιθυμούν οι ίδιοι

Ads