Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών σημερινά δημοσιεύματα, τονίζοντας ότι για τους υπαλλήλους της Βουλής ισχύουν οι ίδιοι όροι συνταξιοδότησης με αυτούς των υπόλοιπων δημοσίων υπαλλήλων. Στο ίδιο μήκος, ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος τόνισε πως «Και για τους υπαλλήλους της Βουλής ισχύει το νέο Ασφαλιστικό». Επίσης, το υπουργείο Οικονομικών απαντά ότι «δεν έχει τεθεί κανένα ζήτημα νέων μέτρων» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ads

Απαντώντας σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», σύμφωνα με το οποίο «για τους υπαλλήλους της Βουλής θα ισχύσει η “σύνταξη με 28,5 χρόνια εργασίας και χωρίς όριο ηλικίας», ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ πως «από τις επώδυνες αλλαγές δεν εξαιρέθηκαν οι εργαζόμενοι στη Βουλή και οι ίδιοι οι βουλευτές».

Παράλληλα, σχετική ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει:

Σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα στον Τύπο, διευκρινίζονται τα εξής:

Ads

– Όσον αφορά σε δημοσίευμα που αφορά στους όρους συνταξιοδότησης των υπαλλήλων της Βουλής, οι όροι είναι ίδιοι με αυτούς των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων. Η παράγραφος 1 του άρθρου 16 του νομοσχεδίου, που κατατέθηκε την Παρασκευή 2 Ιουλίου στη Βουλή, είναι σαφής: «Για τον υπολογισμό της σύνταξης και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των υπαλλήλων της Βουλής, εφαρμόζονται από 01-01-2011 οι διατάξεις της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου, κατά περίπτωση, όπως αυτές ισχύουν κάθε φορά για τους τακτικούς υπαλλήλους των Υπουργείων. Ως μισθός για τον υπολογισμό της σύνταξής τους λαμβάνεται αυτός που προσδιορίζεται από τις οικείες διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής».

– Όσον αφορά σε δημοσιεύματα για υποτιθέμενα νέα μέτρα που ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως έχει επανειλημμένα ανακοινώσει η ίδια η EE, τόσο ο προυπολογισμός, όσο και το υπόλοιπο οικονομικό πρόγραμμα της ελληνικής Κυβέρνησης, εκτελούνται κανονικά και δεν έχει τεθεί κανένα ζήτημα νέων μέτρων.