Τις συμφωνίες του ΤΑΙΠΕΔ με τις εταιρίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον στο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, ζητούν πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με αίτημα που κατέθεσαν στη Βουλή.

Ads

Πρόκειται για τους βουλευτές, Ευγενία Ουζουνίδου, Δημήτρη Παπαδημούλη, Γιώργου Σταθάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτου.

«Mε την τελευταία αναθεώρηση των όρων του διαγωνισμού για την πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, η προθεσμία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών λήγει στα τέλη Δεκεμβρίου», αναφέρουν οι βουλευτές.

«Για την διαδικασία έχουν επιλεγεί να καταθέσουν προσφορές, από τις εταιρίες που είχαν αρχικά εκδηλώσει ενδιαφέρον, οι εταιρίες Lamda Development, Londonial Proprieties και η Elbit Cochin Ltd. Η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών εδράζεται, κατά τον ημερήσιο τύπο, σε συμφωνίες τις οποίες παρουσιάζονται οι παραπάνω εταιρίες να έχουν υπογράψει με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ», συνεχίζουν οι αιτούντες βουλευτές.

Ads

«Παρακαλείται ο κύριος Υπουργός να καταθέσει στο σώμα: Τις συμφωνίες τις οποίες έχει υπογράψει το ΤΑΙΠΕΔ με τις παραπάνω εταιρίες», καταλήγουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.