Τα μέτρα για την προστασία των ελληνικών πλοίων από την πειρατεία στα ύδατα της Σομαλίας και η άρση του καμποτάζ είναι οι δυο μεγάλες προτεραιότητες του υπουργείου Ναυτιλίας και τα σχετικά νομοσχέδια προγραμματίζονται να ψηφιστούν στη Βουλή, πριν από το τέλος του χρόνου, δήλωσε σήμερα, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ads

Στην ετήσια γενική συνέλευση του διεθνούς ναυτιλιακού οργανισμού, ανακοινώσαμε – και έγινε πολύ ευμενώς δεκτό από το σώμα των συνέδρων – ότι η Ελλάδα πρόκειται να πάρει άμεσα μέτρα για την πάταξη της πειρατείας, θα νομοθετηθεί η άδεια να υπάρχουν ένοπλοι φρουροί στα πλοία με ελληνική σημαία στα ύδατα της Σομαλίας, πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας δήλωσε, επίσης, ότι προωθεί την άρση του καμποτάζ, πράγμα, που όπως είπε, αναμένεται να αυξήσει τα έσοδα από τις κρουαζιέρες.

Χθες το βράδυ ο Α. Γεωργιάδης είχε συνεργασία με το προεδρείο των Ελλήνων εφοπλιστών του Λονδίνου, στη διάρκεια δείπνου που του παρέθεσαν. «Το πρώτο ερώτημα που μου τέθηκε από τους Έλληνες εφοπλιστές ήταν το αν θα ανασυσταθεί το υπουργείο Ναυτιλίας. Πράγματι, η κατάργησή του ήταν μια λάθος απόφαση και πρέπει να διορθωθεί. Δεν είναι δυνατόν η Τουρκία να δημιουργεί αυτόνομο υπουργείο Ναυτιλίας και να μην έχει η Ελλάδα. Η ελληνική Ναυτιλία χρειάζεται το υπουργείο Ναυτιλίας και για πρακτικούς λόγους. Θα μειώσει την γραφειοκρατία, θα ανταποκρίνεται καλύτερα και αποτελεσματικά στις καθημερινές διαδικασίες των ναυτιλιακών επιχειρήσεων», είπε.

Ads