Προσπάθεια εκκένωσης της Μαριούπολης αύριο στις 11:00 το πρωί από κονβόι με Έλληνες. Αυτό ανακοίνωσε ο ανταποκριτής του OPEN Σωτήρης Δανέζης ότι συμφωνήθηκε προκειμένου να αποχωρήσουν από την υπό πολιορκία πόλη Έλληνες πολίτες και δημοσιογράφοι με επικεφαλής τον πρέσβη Φραγκίσκο Κωστελλένο και διπλωματικό αυτοκίνητο.

Ads

Όπως ανέφερε το κονβόι οχημάτων θα χρησιμοποιήσει το “παράθυρο ευκαιρίας” και θα ακολουθήσει τον “ανθρωπιστικό διάδρομο” που ανακοινώθηκε ότι θα ισχύει για σήμερα και αύριο από τη πλευρά του ρωσικού στρατού και των αυτονομιστών. Ανακοίνωσε δε ότι θα χρησιμοποιήσουν τον αυτοκινητόδρομο Τ0803 με προορισμό την Ζαπορίζια. Για την κίνηση ενημερώνονται αυτή την ώρα από διπλωματικές αρχές και το ελληνικό ΥΠΕΞ τόσο η ρωσική όσο και η ουκρανική πλευρά.

Επιπλέον εξέφρασε την ανησυχία που υπάρχει ότι μέλη του νεοναζιστικού ουκρανικού τάγματος “Αζόφ” ενδεχομένως να αποτελούν κίνδυνο για το κονβόι καθώς πληροφορίες θέλουν να βρίσκονται σε κάποια από τις εξόδους στην περιοχή και να επιχειρούν να εμποδίσουν κατοίκους της πόλης να αναχωρήσουν.

Διαβάστε επίσης: Τάγμα «Αζόφ»: Η ιστορική ρεβάνς του ουκρανικού ναζισμού