Την πόρτα της ΝΔ φαίνεται να χτυπά ο ΛΑ.Ο.Σ. ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών. Συνεργασία με τη ΝΔ επιδιώκει ο ΛΑ.Ο.Σ. προκειμένου να αποσπάσει μεγαλύτερο ποσοστό από την εκλογική πίτα, και σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα ο πρόεδρος της παράταξης Γ. Καρατζαφέρης, αναμένεται να αποστείλει επιστολή σε όλα τα μεγάλα στελέχη της ΝΔ, προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο αυτό.

Ads

Μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm ο κ. Καρατζαφέρης έκανε λόγο για ανάγκη ανασύνθεσης της ευρύτερης κεντροδεξιάς, κάνοντας παράλληλα νύξεις για βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι φέρεται να έχουν επαφές με το ΛΑ.Ο.Σ., όντας δυσαρεστημένη από την ηγεσία Σαμαρά.

Έκανε επίσης γνωστό ότι θα έχει συνάντηση με τον Μιλτιάδη Έβερτ ενώ δήλωσε επίσης πως έχει ζητήσει συνάντηση και με τον Κ. Καραμανλή.

Απαντώντας στην πρόταση του προέδρου του ΛΑΟΣ, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος, δήλωσε ότι «Από τη στιγμή, που η ΝΔ πιστεύει ότι για τις εκλογές αυτές τον πρώτο λόγο πρέπει να έχουν οι τοπικές κοινωνίες, τέτοιες συζητήσεις δεν έχουν νόημα».

Ads

Ο κ. Καρατζαφέρης επανήλθε, καλώντας τον πρόεδρο της ΝΔ σε διάλογο και «να αφήσει τις υπεκφυγές για το πώς θα εμποδιστεί το ΠΑΣΟΚ να εγκαθιδρύσει στις περιφέρειες μια μονοκρατορία».

Απαντώντας στην δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ Πάνου Παναγιωτόπουλου, δήλωσε ότι «μόνον αν λειτουργήσουμε συνολικά και τα δύο Κόμματα της Παράταξης και οι ανεξάρτητες πολιτικές προσωπικότητες του χώρου, μπορούμε να διεκδικήσουμε κάποια περιφέρεια, από αυτές που διεκδικεί το ΠΑΣΟΚ με τον “Καλλικράτη”».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι «δεν μπορεί να καταλάβει γιατί η ΝΔ φοβάται το διάλογο» και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «η “ισχύς εν τη ενώσει” θα φέρει αποτελέσματα».