Κατατίθεται την Πέμπτη στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο στο οποίο εντάσσονται τα μέτρα για την εργασιακή εφεδρεία, τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό και το ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο, για τα οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση έναντι της τρόικα. Το πολυνομοσχέδιο θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου πιθανότητατα το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Ads

Σύμφωνα με τα Νέα για το θέμα της εφεδρείας, κυβερνητικά στελέχη πραγματοποιούν συσκέψεις επί συσκέψεων με τις νομικές υπηρεσίες των υπουργείων ώστε να καταλήξουν στις διατυπώσεις των αναγκαίων νομοθετικών ρυθμίσεων για την επέκταση του μέτρου και σε οργανισμούς του στενού δημοσίου τομέα, αλλά και για τα κριτήρια και τις διαδικασίες που θα απαιτηθούν για τον χαρακτηρισμό του πλεονάζοντος προσωπικού σε φορείς που θα συγχωνευθούν ή θα εξυγιανθούν.

 
Στην κυβέρνηση δεν έχουν ωστόσο καταλήξει στη διαδικασία εντοπισμού υπηρεσιακών μονάδων σε φορείς της κεντρικής κυβέρνησης που δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Επικεντρώνονται σε πρώτη φάση σε κάποιες περιφερειακές κρατικές υπηρεσίες, ενώ οι αρχικές σκέψεις είναι η αξιολόγηση του προσωπικού να γίνει στη βάση κριτηρίων όπως κοινωνικά κριτήρια, ουσιαστικά και τυπικά προσόντα.

Από τις διαδικασίες όλα δείχνουν πως θα εξαιρεθούν άτομα με ειδικές ανάγκες και ο ένας εκ των δύο συζύγων σε περίπτωση που απασχολούνται και οι δύο στο Δημόσιο.

Ads