Την Πέμπτη θα έχει λάβει την απόφασή του για το εάν θα ζητήσει προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για τον αντιπρόεδρο του ελεγκτικού Συνεδρίου Ν. Αγγελάρα ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, όπως εξήγησε ο ίδιος, μιλώντας στο Βήμα FM.

Ads

 

Ο κ. Παπαϊωάννου επισήμανε ακόμη ότι η αναφορά της υπουργού Παιδείας για την καθυστέρηση ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.«Πρέπει να σας πω ότι έχω δει και άλλες καθυστερήσεις στη λειτουργία του αντιπροέδρου του Ε’ Τμήματος, του κ. Αγγελάρα», πρόσθεσε. «Τα στοιχεία που έχω μπροστά μου έρχονται από τη ΔΕΗ, το υπουργείο Άμυνας και έχω ζητήσει και άλλα στοιχεία από άλλους υπουργούς».

 

Την ίδια ώρα, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, επιμένει στη δημοσιοποίηση του «πόθεν έσχες» του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ο κ. Καρχιμάκης είχε, προ ημερών, καταθέσει σχετικό αίτημα προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, με την ιδιότητα του βουλευτή Λασιθίου.

Ads

 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αλλά και σε αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ, ο κ. Καρχιμάκης, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «αποτελεί πάγια θέση μου η δημοσιοποίηση και του “πόθεν” και του “έσχες” όλων των δημόσιων λειτουργών και φυσικά των δικαστικών».

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωσή του, συμπλήρωσε: «Αυτοί που αντιδρούν, τι ακριβώς θέλουν; Να μην υπάρχει “πόθεν έσχες”; Ή να υπάρχει και να είναι κρυφό; Θέλουν ή δεν θέλουν να δημοσιοποιείται το πόθεν έσχες όλων των δημόσιων λειτουργών; Ας πάρουν ξεκάθαρη θέση και επί της ουσίας».

Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου δέχθηκε επίθεση και από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, ο οποίος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη του επέρριψε ευθύνη, ανάλογη με εκείνη για τα σχολικά βιβλία, για την καθυστέρηση είσπραξης του ΕΤΑΚ και του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ).