Τον δρόμο της παραίτησης που έδειξε ο Οδυσσέας Βουδούρης, ακολουθεί και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βασίλης Παπαδόπουλος.

Ads

Υπενθυμίζεται, ότι πριν 1,5 μήνα, ο τέως ειδικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Οδυσσέας Βουδούρης, έφυγε από τη θέση του, καταλογίζοντας σοβαρή επιχειρησιακή ανεπάρκεια στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα κι αφήνοντας αιχμές για σπατάλες στο προσφυγικό, αλλά και υπαινιγμούς ότι πίσω από την διαχείριση των κονδυλίων για το προσφυγικό υπάρχει οικονομικό όφελος για κάποιους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δεκτή από τον Τσίπρα η παραίτηση Βουδούρη
Τvxs Συνέντευξη – Οδυσσέας Βουδούρης: Να φωτιστούν οι σκιές στο σύστημα Μουζάλα
Η «υπόθεση Μουζάλα» είναι μόνο στην αρχή

Την είδηση περί παραίτησης του επιβεβαίωσε, μιλώντας νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά από σημερινό δημοσίευμα ο Βασίλης Παπαδόπουλος. 

Ads

Στο δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου αναφέρεται πως πρόκειται για την τρίτη παραίτηση του κ. Παπαδόπουλου, την οποία υπέβαλε στις 26 Οκτωβρίου στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Στην επιστολή, συνεχίζει το δημοσίευμα, ο κ. Παπαδόπουλος επικαλείται την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νησιά «με τη διαρκώς διογκούμενη συγκέντρωση προσφυγικού και μεταναστευτικού πληθυσμού» αλλά και «ζητήματα προστασίας των προσφύγων».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παπαδόπουλος, επιβεβαίωσε μεν την είδηση, αρνήθηκε δε, οποιοδήποτε σχόλιο.