Την ερχόμενη Τρίτη ξεκινά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο διάλογος σχετικά με τα φαινόμενα βίας, με αφορμή την επιστολή του πρωθυπουργού προς τον πρόεδρο της Βουλής σχετικά με την πολιτική βία και μετά την απόρριψη της πρότασής του για τη σύσταση Ειδικής Διακομματικής Επιτροπής.

Ads

Στόχος της Επιτροπής είναι να διατυπωθούν συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες θα σταλούν σε όλα τα αρμόδια όργανα, προκειμένου να αξιοποιηθούν αναλόγως, ενώ δεν αποκλείεται να αποτελέσει και αντικείμενο μιας προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Θανάσης Τσούρας ανακοίνωσε ότι στο διάλογο που θα ξεκινήσει, θα προσκληθούν να συμμετάσχουν και οι τρεις πολιτικοί σχηματισμοί που δεν είναι αναγνωρισμένοι ως κόμματα στη Βουλή, η «Δημοκρατική Συμμαχία», η «Δημοκρατική Αριστερά» και το «Άρμα των Πολιτών».

Την Τρίτη θα αποφασιστεί και θα καθοριστεί η ατζέντα με όλους όσοι θα κληθούν στην Επιτροπή να καταθέσουν τις απόψεις και προτάσεις τους και ανάμεσά τους θα είναι οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής και Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου,καθώς και ο δήμαρχος Αθηνών Γιώργος Καμίνης.

Ads