Να κριθούν ένοχοι η Ηριάννα και ο Περικλής, όπως και πρωτοδίκως, για την συμμετοχή τους στους «Πυρήνες της Φωτιάς» και την προμήθεια όπλων και πυρομαχικών, ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με την πρότασή της προς τους δικαστές.

Ads

Τα όσα είπε προκάλεσαν αρκετές φορές την αντίδραση του ακροατηρίου. Η εισαγγελέας Αναστασία Μασούρα υποστήριξε ότι τα ευρήματα του εργαστηριακού ελέγχου της ΓΑΔΑ είναι απολύτως αξιόπιστα και υποδεικνύουν «άμεση επαφή» με οπλισμό που είχε βρεθεί στην Πανεπιστημιούπολη, βάσει του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της 29χρονης και του 34χρονου συγκατοίκου του συντρόφου της.

Μάλιστα όσον αφορά το εργαστήριο υποστήριξε ότι η μέθοδος που χρησιμοποιεί είναι αξιόπιστη και εμπεριστατωμένη. Σχολιάζοντας την κατάθεση του πρώην επικεφαλής της διευθύνσης εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛΑΣ, ο οποίος αμφισβήτησε τα ευρήματα, υποστήριξε ότι ο μάρτυρας κινήθηκε με εμπάθεια.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελική λειτουργός επέμεινε ιδιαίτερα στις φιλικές σχέσεις του συντρόφου της Ηριάννας – που δικάστηκε και αθωώθηκε ως μέλος της ΣΠΦ – με «δύο σκληρά αρχηγικά μέλη» της οργάνωσης, αλλά και στη σχέση της Ηριάννας με άλλα δύο πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση. «Οι κατηγορούμενοι είναι αναρχικοί» είπε η εισαγγελέας, υποστηρίζοντας πως «δεν ποινικοποιούνται οι φιλικές σχέσεις», καθώς, όπως είπε, «δεν είναι φιλικές σχέσεις» αλλά «εναγκαλισμός… Όμοιος ομοίω αεί πελάζει».

Ads

Η διαδικασία ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, οι οποίοι επικρίνουν την εισαγγελέα για αναφορές της σε «πρόσωπα που έχουν απαλλαγεί για συμμετοχή στην ΣΠΦ», αλλά και για την τοποθέτησή της επί της κατηγορίας με «ανάγνωση της πρωτόδικης απόφασης σα να μην έγινε διαδικασία».

Υπενθυμίζεται ότι πρωτοδίκως οι δυο νεαροί είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή. Η απόφαση των δικαστών δεν αποκλείεται να εκδοθεί αργά το μεσημέρι.