Την εξαίρεση μελών της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τους χειρισμούς στο σκάνδαλο Novartis, δήλωσε ότι σκοπεύει να ζητήσει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ads

Η σημερινή συνεδρίαση μάλιστα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς Δ. Τζανακόπουλος και Π. Πολάκης έχουν διαμηνύσει πως θα προσέλθουν κανονικά παρά την εξαίρεσή τους με την σύμπραξη Ν.Δ. – ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Μιλώντας στο OPEN, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε ως «παράνομη» και «αντισυνταγματική ενέργεια» την εξαίρεση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από μέλη της επιτροπής και εξήγησε ότι δεν είναι ίδιες οι περιπτώσεις με το 2010.

«Το 2010 δεν είχαμε προανακριτική, αλλά εξεταστική» είπε και πρόσθεσε στη συνέχεια πως «είχαν ήδη εξεταστεί ως μάρτυρες στην ποινική διερεύνηση».

Ads

«Θα ζητήσω την εξαίρεση τριών μελών της προανακριτικής για να αποδείξω την υποκρισία τους» δήλωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος προσθέτοντας ότι ήδη «εγείρονται πολύ σοβαρά νομικά ζητήματα».

Όπως ανέφερε ακολούθως ο Δ. Τσοβόλας, δικηγόρος του κ. Παπαγγελόπουλου, θα καταθέσει αίτημα και υπόμνημα με το οποίο θα ζητά την εξαίρεση των Πλεύρη, Κεγκέρογλου, Κυρανάκη και Καραγκούνη από μέλη της επιτροπής.

Μιλώντας στον Alpha 98,9 ο κ. Τσοβόλας σχολίασε πως «η απόφαση για εξαίρεση Πολάκη – Τζανακόπουλου είναι αυθαίρετη, παράνομη και θα οδηγήσει σε ακύρωση της διαδικασίας».

«Δεν είναι δυνατόν η επιτροπή που λειτουργεί ως εισαγγελέας να κάνει αίτηση εξαίρεσης των μελών της και να αποφασίζει η ίδια που κάνει την αίτηση. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα για να μην προχωρήσει η διαδικασία», δήλωσε ο συνήγορος του τέως υπουργού.