Την Δευτέρα 20 Ιούνη του 2022, εκδικάζεται στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών η τέταρτη κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισης της Βενετίας Πόπορη, που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 6 ετών για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση ΧΑ, σε φυλάκιση 3 ετών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ για οπλοκατοχή και σε φυλάκιση 1 έτους και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ για κατοχή κροτίδων.

Ads

Η τότε εν ενεργεία αστυνομικός, έδινε σημαντικές πληροφορίες στη ΧΑ και διατηρούσε στο σπίτι της οπλισμό της εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με το eksergesi, τα αδικήματα της Βενετίας Πόπορη για οπλοκατοχή και κατοχή κροτίδων είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και θα παραγραφούν όσο θα διαρκεί η δίκη στο Α’ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, λόγω παρέλευσης οκταετίας.

Οι άλλες τρεις αιτήσεις αποφυλάκισης της εκδικάστηκαν την 1η Φλεβάρη του 2021 (απορρίφθηκε με πλειοψηφία 3-2), την 5η Ιούλη του 2021 (απορρίφθηκε ομόφωνα) και στις 12 Γενάρη του 2022 (απορρίφθηκε με πλειοψηφία 4-1).

Ads

Οσον αφορά την υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη, το Ζ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, που με απόφασή του ξαναέστειλε στη φυλακή τονΓιώργο Πατέλη, έκρινε ότι δεν στοιχειοθετείται σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Πρόκειται για τη συνήθη -και όχι υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη- βλάβη που υφίστανται όλοι οι κρατούμενοι. 

Η έκθεση της Αντιτρομοκτατικής για τον οπλισμό που είχε στο διαμέρισμά της

Η απόφαση του Ζ’ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου για τον Γιώργο Πατέλη

*Τα αρχεία έχουν αναρτηθεί από το eksegersi.gr