Την αποπομπή του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου από τη θέση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, ζητούν με επιστολή τους 7 από τα 11 μέλη της διοικούσας επιτροπής της Ένωσης. Η πρόταση θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση της διοίκησης στις 12 το μεσημέρι.

Ads

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην επιστολή – αίτηση για την παύση του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου από τη θέση του προέδρου της ΚΕΕΕ, δεν αναφέρονται οι λόγοι. Αυτοί θα αναλυθούν στη διάρκεια της συνεδρίασης, επισημαίνουν οι επισπεύδοντες.

Το αίτημα  αποπομπής του κ. Χατζηθεοδοσίου, υπογράφουν οι εξής: Ιωάννης Μασούτης, Ιορδάνης Τσώτσος,  Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, Βασίλειος Γιαγιάκος, Παναγιώτης Αγνιάδης, Ιωάννης Βουτσινάς και  Στέφανος Γεωργιάδης.

Με τη γνωστοποίηση της πρόθεσης των επτά μελών της διοικούσας επιτροπής, υπήρξε άμεση αντίδραση από τους προέδρους οκτώ επιμελητηρίων της χώρας, που εκφράζουν την  αντίθεσή τους την κίνηση της πλειοψηφίας της διοικούσας επιτροπής της ΚΕΕΕ. Συγκεκριμένα, υπέρ της παραμονής του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου στο τιμόνι της ΚΕΕΕ είναι τα επιμελητήρια Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Άρτας, Θεσπρωτίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Λάρισας, Ξάνθης, Ιωαννίνων.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, είχε αναλάβει τη θέση του προέδρου της ΚΕΕΕ τον Αύγουστο του 2021 με ομόφωνη απόφαση των διοικήσεων του επιμελητηρίων, ύστερα από τον θάνατο του τότε προέδρου Κωνσταντίνου Μίχαλου.

Σύμφωνα πάντως με ανθρώπους που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο εσωτερικό της ΚΕΕΕ, το αίτημα αντικατάστασης του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου φαίνεται να έχει έντονο πολιτικό παρασκήνιο. Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν τις «γαλάζιες» καταβολές των επτά μελών που υπογράφουν την επιστολή και υπενθυμίζουν την έντονη κριτική που έχει ασκήσει ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στην κυβέρνηση για ελλιπή στήριξη των επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Πληροφορίες θέλουν επίσης κάποιους στη ΝΔ να μην «είδαν» με καλό μάτι και τις πρωτοβουλίες που έλαβε για την αντιμετώπιση του πληθωριστικού φαινομένου, που έχει δημιουργήσει ένα πλήθος προβλημάτων στις μικρομεσαίες – και όχι μόνο – επιχειρήσεις.