Την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος την άνοιξη του 2016 αποφάσισε ομόφωνα η Εκτελεστικής Γραμματεία και το Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ, που συνεδρίασαν την Πέμπτη.

Ads

Επιπλέον κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε για την εκλογή προέδρου να τηρηθεί η καταστατική διαδικασία που προβλέπει εκλογή από τη βάση, όπως είχε γίνει το Νοέμβριο του 2009. Δικαίωμα ψήφου, βάσει του καταστατικού, θα έχουν όσοι εγγραφούν μέλη του κόμματος ακόμη και λίγο πριν από τη σχετική διαδικασία.

Η απόφαση για την εκλογή νέου προέδρου αναμένεται να επικυρωθεί την Παρασκευή κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

«Ιστορικά η Ν.Δ. υπηρετεί με αφοσίωση το εθνικό συμφέρον. Αυτή την ώρα το βασικό είναι να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Πρόκειται για εθνικό στόχο που διασφαλίζει η παράταξή μας για την πατρίδα και όλο τον ελληνικό λαό», σχολίασαν πηγές από τη ΝΔ σχετικά με την υπερψήφιση των προαπαιτούμενων από την αξιωματική αντιπολίτευσης.

Ads

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως στο πλαίσιο αυτό ομόφωνα στο Πολιτικό Συμβούλιο και την Εκτελεστική Γραμματεία εκφράστηκε η πλήρης εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. «Τέλος αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν οι υπόλοιπες προσυνεδριακές συνδιασκέψεις και η τελική εθνική συνδιάσκεψη στο προσεχές διάστημα», ανέφεραν.