Μήνυμα προς την Ε.Ε. έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. Όπως είπε η Ευρώπη οφείλει να ξαναβρεί τον δρόμο της γυρνώντας στις καταστατικές της αρχές και διακηρύξεις της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας. Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, αλλά της ευρωζώνης και αφορά τη δομή της διαμήνυσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ads

«Με εμμονή στις πολιτικές λιτότητας κάτι τέτοιο είναι αδύνατο και το ζήτημα είναι αν η Ε.Ε. θα ξαναδώσει χώρο στην ανάπτυξη σε πολιτικές αλληλεγγύης ή θα συνεχίσει σε πολιτικές αδιέξοδων προγραμμάτων, συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας..

«Βρισκόμαστε στη μέση μιας μεγάλης φουρτούνας», σημείωσε ο πρωθυπουργός λαοί όπως χαρακτηριστικά είπε «αλλά είμαστε λαός της θάλασσας που ξέρει να βγαίνει από φουρτούνες και δεν φοβάται να ανοιχθεί σε καινούριες θάλασσες για να φθάσει σε νέα ασφαλή λιμάνια».

Συνεχίζοντας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Ελλάδα διατηρεί τον ρόλο της ως πόλος σταθερότητας και ασφάλειας και επιδιώκει να γίνει γέφυρα συνεργασίας και κόμβος εμπορίου πολιτιστικών και οικονομικών ανταλλαγών στο σταυροδρόμι τριών Ηπείρων.

Ads

«Θα επιδιώξουμε να καταστούμε γέφυρα συνεργασίας με παραδοσιακούς φίλους όπως η Ρωσία αλλά και να αναπτύξουμε την συνεργασία με νέους», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ολόκληρη η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα: