Ο Στέλιος Πέτσας, στις ανακοινώσεις που πραγματοποίησε σχετικά με το αυστηρότερο lockdown από αύριο (3/1) και για μια εβδομάδα, προανήγγειλε το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Γενάρη, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως ο στόχος των νέων μέτρων, είναι «να φτάσουμε, με ασφάλεια, στις 11 Ιανουαρίου, στη βέλτιστη δυνατή επιδημιολογική κατάσταση. Και έτσι, από τη συγκεκριμένη ημερομηνία, να ξαναχτυπήσει το κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας. Και οι μαθητές όλων των βαθμίδων να επιστρέψουν με ασφάλεια στα θρανία τους».

Ads

Πιο αναλυτικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δήλωσε πως «μένουμε τις λίγες αυτές ημέρες σπίτι και στις 11 Ιανουαρίου επιστρέφουμε στην σημερινή κατάσταση και με τα σχολεία μας ανοιχτά», έτσι ώστε «να αποκατασταθεί η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Τα παιδιά να απαλλαγούν από την ψυχολογική φόρτιση όλης αυτής της περιόδου. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μας να συναντηθούν ξανά με το λειτούργημά τους. Και οι μαθητές όλων των βαθμίδων να επιστρέψουν με ασφάλεια στα θρανία τους. Στον φυσικό τους χώρο. Στο δεύτερο σπίτι τους. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους».

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως, τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη ανάμεσα στην επιτροπή Λοιμωξιολόγων και την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, ενώ, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον RealFM, ο Αχιλλέας Γκίκας, καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής, η απόφαση της κυβέρνησης  για άνοιγμα όλων των βαθμίδων των σχολείων στις 11 Γενάρη, προηγείται των αποφάσεων της επιτροπής, η οποία δεν έχει εισηγηθεί κάτι τέτοιο.

Μάλιστα, ο κ. Γκίκας τονίζει πως με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν, μάλλον θα ληφθεί απόφαση για τα Δημοτικά και ενδεχομένως αν υπάρχει μεγάλη επιδημιολογική κάμψη και για τα Γυμνάσια, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι «όλα θα συζητηθούν τη Δευτέρα».

Ads

Οι δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα: