Συνεχίζονται τα προβλήματα για δεύτερη μέρα στη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης, η οποία χθες, μέρα πρεμιέρας, οδηγήθηκε σε φιάσκο, με το υπουργείο Παιδείας να το αποδίδει σε τεχνικό ζήτημα της εταιρείας Cisco, την αντιπολίτευση να ζητά την παραίτηση της Ν. Κεραμέως, την εκπαιδευτική διαδικασία να βρίσκεται «στον αέρα» και τους ανθρώπους της σε πλήρη εκνευρισμό.

Ads

Σήμερα, παρατηρούνται και πάλι προβλήματα σύνδεσης για πολλούς μαθητές στα σχολεία όλης της χώρας,  με πλήθος αναφορών και καταγγελιών εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών, που δεν μπορούν να συνδεθούν στην πλατφόρμα Webex και το υπουργείο Παιδείας να απαντά πως τώρα πρόκειται για «επίθεση» που δέχτηκε το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Διαβάστε επίσης

Για πρόβλημα μικρότερης έκτασης έκανε λόγο η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, ενώ το πρωί της Τρίτης το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε νέα ανακοίνωση σχετικά με τις τις ενέργειες ενίσχυσης του συστήματος από τον πάροχο της πλατφόρμας προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες ψηφιακές τάξεις.

Ads

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «μετά το πέρας της σημερινής σχολικής ημέρας, ο πάροχος θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για τη θωράκιση του συστήματος. Κατόπιν αυτών, ένα ποσοστό εκ των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ενημερωθεί μετά το τέλος των σχετικών διαδικασιών για το νέο ατομικό τους σύνδεσμο ψηφιακής τάξης, ο οποίος θα πρέπει να αποσταλεί εν συνεχεία στους μαθητές τους. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί και μαθητές θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν το σύνδεσμο που είχαν μέχρι τώρα».

Όπως τονίζεται, «εξαιτίας διαπιστωμένης υπερχρήσης του συστήματος, επισημαίνεται ότι μόνο εκπαιδευτικοί που έχουν μάθημα καλούνται να συνδέονται στο σύστημα».

Από το υπουργείο επισημαίνεται ότι «η πανδημία έχει επιφέρει διεθνώς μια σειρά από επιπτώσεις και μας έχει υποχρεώσει να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής και λειτουργίας μας συνολικά σε μικρό χρόνο. Οι συνθήκες είναι σαφώς πρωτόγνωρες για όλους, παρόλα αυτά από την πρώτη μέρα της υγειονομικής κρίσης, από κοινού Πολιτεία και εκπαιδευτική κοινότητα εργαζόμαστε για την όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Έτσι και σήμερα καλούμαστε ναπροσαρμοστούμε στις συνθήκες διαδικτυακής φόρτωσης που είναι πρωτοφανείς σε όλος τον κόσμο».

Υπενθυμίζεται, ότι αποκλειστικά με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέχρι τουλάχιστον τις 30 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας έναντι του κορονοϊού.