Η πολυαναμενόμενη τηλεφωνική επικοινωνία Ζάεφ -Τσίπρα μπορεί να πραγματοποιήθηκε τελικά σε καλό κλίμα σήμερα το μεσημέρι, όμως όσοι παρακολουθούν από κοντά τον διπλωματικό μαραθώνιο για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ επιμένουν πως απομένουν σημαντικά βήματα για να καταλήξουν οι δυο μεριές σε τελική συμφωνία. 

Ads

Κάτι τέτοιο μαρτυρά άλλωστε και το γεγονός ότι οι δυο άνδρες, μετά τη διάρκειας 60 λεπτών συνομιλία που είχαν, ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο το πρωί, προκειμένου να διευθετηθούν κάποια βασικά κρίσιμα εκκρεμή ζητήματα της διαπραγμάτευσης.

Διαβάστε επίσης: Ο Ζάεφ προανήγγειλε συμφωνία για το όνομα αύριο

Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν, μιλώντας στο Tvxs.gr, ότι «είναι σαφές πως ο Ζόραν Ζάεφ εξακολουθεί να χρειάζεται χώρο και χρόνο για τη διαχείριση ορισμένων ζητημάτων στο εσωτερικό της χώρας του», ενώ «αγκάθι» φαίνεται πως παραμένει για τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ το erga omnes. 

Ads

Οι ίδιες πηγές επαναλάμβαναν πως «έχουμε προχωρήσει αρκετά, όμως δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε τελική συμφωνία», σημειώνοντας παράλληλα ότι «οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται πλέον στην πιο κρίσιμη καμπή τους».