Να βρεθεί εκτός φυλακής ζητά με αίτησή του ο Αρτέμης Σώρρας, διαβεβαιώνοντας τους δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ότι δεν είναι ύποπτος φυγής καθώς «ως πολιτικός αρχηγός, δεν σκοπεύει να εξαφανιστεί από την Ελλάδα».

Ads

Πέντε μήνες μετά τη σύλληψή και προφυλάκισή του, ο επικεφαλής των «Ελλήνων Συνέλευσις», που παρέμενε επί 15 μήνες καταζητούμενος, υποστηρίζει, ότι αδίκως έχει οδηγηθεί στη φυλακή καθώς ήδη «με τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει προσκομίσει στον ανακριτή, αποδεικνύει την αθωότητα του».

Μάλιστα, αρνείται ότι είναι ύποπτος φυγής και ότι δεν εμφανίστηκε στις δικαστικές Αρχές διότι «δεν είχε λάβει γνώση της κλήσης του, καθώς επιδόθηκε σε λάθος διεύθυνση», ενώ για τους 15 μήνες που παρέμεινε καταζητούμενος, επαναλαμβάνει ότι το έπραξε γιατί κινδύνευε η ζωή του.

Ο Αρτέμης Σώρρας, που ακόμη και στην απολογία του επέμεινε ότι κατέχει ομόλογα 600 δισ. δολαρίων, κατηγορείται για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη σε βάρος Δημοσίου, τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ads

Την ίδια ώρα διευρύνεται ο αρχικός κατάλογος των οκτώ κατηγορουμένων και φτάνει συνολικά τα 18 πρόσωπα.

Πρόκειται για μέλη διοικητικών συμβουλίων αστικών εταιρειών-σωματείων, τα οποία φέρονται είτε να ιδρύθηκαν από τον Αρτέμη Σώρρα είτε να συνδέονται με τον επικεφαλής των «Ελλήνων Συνέλευσις». Οι κλήσεις σε απολογία αναμένεται να αποσταλούν όταν επιστρέψει στον ανακριτή η δικογραφία που τώρα βρίσκεται στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ώστε να κριθεί η αίτηση αποφυλάκισης του Αρτ. Σώρρα.

Ούτως ή άλλως μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για την παράταση ή όχι της προσωρινής κράτησης του κατηγορουμένου.