Τα μεγέθη και την εξέλιξη της προσπάθειας αποκατάστασης των βλαβών που προκάλεσε η κακοκαιρία Ελπίδα στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας παρουσίασαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ.

Ads

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός, τα περισσότερα προβλήματα θα έχουν αποκατασταθεί μέχρι το βράδυ ενώ τα απέδωσε στη ελλειπή κλάδευση και δεσμεύτηκε για άμεση αποκατάσταση.

Διαβάστε επίσης: Σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στην Αττική λόγω κακοκαιρίας – Οι περιοχές με διακοπές ρεύματος [Βίντεο]

Ο διευθύνων σύμβουλος ΔΕΔΔΗΕ ανέφερε ότι στα νησιά έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση με εξαίρεση κάποιους οικισμούς σε Κρήτη και Νάξο.

Ads

Επίσης, όπως δήλωσε στην βόρεια Εύβοια είναι χωρίς ρεύμα 6 οικισμοί και στη νότια 15 ενώ στην στην Αττική επιδιορθώνονται οι βλάβες σε 37 γραμμές. Τα μεγαλύτερα προβλήματα υπάρχουν σε Αγία Παρασκευή,  Παπάγου και Χαλάνδρι. Καθώς και σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής με τα μεγαλύτερα προβλήματα να είναι σε Νέα Μάκρη, Γραμματικό, Καλύβια, Κερατέα κ.α.

Από χθες το βράδυ έως σήμερα έχουν μειωθεί κατά 50% οι βλάβες στόχος να διορθωθούν τα προβλήματα στη μέση τάση.