Σεισμό στην αγορά προκάλεσε την περασμένη Παρασκευή η είδηση ότι fund, με συμμετοχή στη Folli Follie, αμφισβητεί τα οικονομικά στοιχεία της ελληνικής εταιρείας, τα οποία θεωρεί κατασκευασμένα.

Ads

Μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης, η μετοχή της Folli Follie κατέγραψε πτώση σχεδόν 30%. Το αμερικανικό hedge fund Quintessential Capital Management (QCM) ανέφερε σε έκθεσή του πώς η μετοχή είναι υπερτιμημένη και ότι η ανάλυση των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας δείχνει ότι οι οικονομικές καταστάσεις της δεν απεικονίζουν ακριβή στοιχεία.

Στη συνέχεια η διοίκηση της Folli Follie εξέδωσε ανακοίνωση κατηγορώντας το fund για κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος της και τόνισε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Τους ισχυρισμούς του αμερικανικού hedge fund διέψευσε η Folli Follie Group αργά το βράδυ της Παρασκευής με νέα ανακοίνωση, σύμφωνα με το capital.gr. Η διοίκηση της εταιρείας διέψευσε εν συνόλω αλλά και σημείο προς σημείο τα όσα ισχυρίζεται το fund, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί η μετοχή σε limit down.

Ads

Επιπλέον ανέθεσε στους νομικούς συμβούλους της να κινηθούν με όποιο τρόπο κρίνουν σκόπιμο για την προάσπιση των συμφερόντων της εταιρείας και σε ανακοίνωσή της στο επενδυτικό κοινό αναφέρει:

H Folli Follie ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι το σημερινό δημοσίευμα της Quintessential Capital Management είναι ανυπόστατο, ψευδές, συκοφαντικό και παραπλανητικό με άμεσο αποτέλεσμα τη ζημία των συμφερόντων της Εταιρείας και των μετόχων της.

Η Εταιρεία επιφυλάσσεται να επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση προς το επενδυτικό κοινό με αναλυτικά στοιχεία διάψευσης των κατ’ ιδίαν ψευδών πληροφοριών και στοιχείων που αναφέρονται στο εν λόγω δημοσίευμα.

Η Εταιρεία έχει ήδη αναθέσει στους νομικούς συμβούλους της να κινηθούν με οποιοδήποτε τρόπο κρίνουν σκόπιμο προκειμένου να προασπίσουν, σε αστικό και ποινικό επίπεδο, τα δικαιώματα της Εταιρείας, των μετόχων της και εν γένει του επενδυτικού κοινού.

Ενέργειες από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με αφορμή την έκθεση του επενδυτικού κεφαλαίου Quintessential Capital Management για την εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρεία Folli Follie ΑΒΕΕ (FFG), τις τρεις σχετικές ανακοινώσεις της τελευταίας και της επίπτωσης που είχε η ως άνω έκθεση στην τιμή της μετοχής της FFG την Παρασκευή 4/5/2018, και με στόχο την εύρυθμη λειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς εν γένει αλλά και την προστασία των συναλλασσόμενων σε αυτήν, ανακοινώνει τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει:

1. Θα ζητήσει από την εισηγμένη εταιρεία, να προβεί σε πρόσθετο ανεξάρτητο έλεγχο στοιχείων των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεών της για τη χρήση 2017, από αναγνωρισμένη διεθνή ελεγκτική εταιρεία, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητας της FFG προέρχεται εκτός Ελλάδος. Ως προς τον ανεξάρτητο έλεγχο θα τεθεί σαφές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης, για τα δε αποτελέσματά του, θα υπάρξει ανακοίνωση στο επενδυτικό κοινό.

2. Έχει ζητήσει από την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων, ως αρμόδιας Αρχής για τον έλεγχο των Ορκωτών Ελεγκτών-Λογιστών, να προβεί σε κατά προτεραιότητα ποιοτικό έλεγχο της εργασίας του ορκωτού ελεγκτή-λογιστή της FFG επί των οικονομικών της καταστάσεων, για την οικονομική χρήση 2017.

3. Θα ζητήσει από το επενδυτικό κεφάλαιο Quintessential Capital Management να προβεί σε αναλυτική επεξήγηση των επιχειρημάτων που παραθέτει στην ως άνω έκθεση, προσκομίζοντας τα σχετικά στοιχεία.

4. Όπως κατά πάγια πρακτική πράττει σε περιπτώσεις σημαντικής διακύμανσης κινητών αξιών εκδοτών, έχει ήδη ξεκινήσει διερεύνηση των συναλλαγών της μετοχής της FFG, περιλαμβανομένων και των ανοιχτών πωλήσεων επ’ αυτής, από την Παρασκευή 4/5/2018.