Ούτε οι πιο έμπειροι αναλυτές δημοσκοπήσεων δεν στοιχηματίζουν για την τύχη των πολλών μικρών κομμάτων που βρίσκονται σε κινούμενη άμμο. Το τελευταίο διήμερο πριν από τις εκλογές, άλλωστε,  θεωρείται καθοριστικό για τη διαμόρφωση του επόμενου κοινοβουλευτικού χάρτη.

Ads

Ειδικότερα:

►Εκεί που η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου είχε σίγουρη την αύξηση του ποσοστού της και ασφαλώς την είσοδο στη Βουλή, άρχισε να ακούγεται η Νίκη που της παίρνει ψήφους και καταγράφεται πλέον γύρω στο 1%.

►Εκεί που το ΜέΡΑ 25, μετά τα Τέμπη, πήρε τα πάνω του, άρχισε να φουσκώνει η -ανταγωνιστική- “Πλεύση Ελευθερίας” της Ζωής Κωνσταντοπούλου που καταγράφεται σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και στο 2,5%.

Ads

►Εκεί που οι περισσότεροι προέβλεπαν ότι οι ψήφοι του κόμματος Κασιδιάρη θα πήγαιναν στο ΕΑΝ του Κανελλόπουλου, αυτό δεν φαίνεται να προκύπτει και εκτιμάται ότι θα έχουν διασπορά.

►Εκεί που η “Εθνική Δημιουργία” των Τζήμερου-Κρανιδιώτη ήταν σχεδόν αόρατη στους πίνακες των δημοσκοπήσεων, τις τελευταίες μέρες έχουν όλο και μεγαλύτερη ορατότητα.

Αυτό που δεν φαίνεται να αλλάζει είναι η δυναμική του ΚΚΕ που χάρη στην ενίσχυση της δημοτικότητας του Δ. Κουτσούμπα (φιγουράρει πλέον στην 2η θέση!) προβλέπεται ότι θα έχει αυξημένο εκλογικό ποσοστό σε σχέση με το 2019.