Την Τρίτη η εφημερίδα «Τα Νέα» κυκλοφόρησαν με ένα δημοσίευμα που «αποκάλυπτε» πως ο Δήμος Αίγινας διέγραψε χρέος του Αλέκου Φλαμπουράρη, χαρίζοντάς του το 60%. Ο υπουργός Επικρατείας, σύμφωνα με το δημοσίευμα, χρωστούσε από το 2010 6.659,47 ευρώ από λογαριασμό νερού!

Ads

Το δημοσίευμα συνέχιζε αναφέροντας πως ο δήμος του χάρισε σχεδόν 4.000 ευρώ και ζήτησε από τον κ. Φλαμπουράρη να πληρώσει μόλις 2.618,76 ευρώ σε 18 δόσεις.

Το θέμα, όπως ήταν αναμενόμενο, αναδημοσιεύτηκε σε αρκετές σελίδες στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα να παρέμβει ο δήμαρχος της Αίγινας Δημήτρης Μούρτζης για να εξηγήσει πως πρόκειται για διαρροή στον υδρομετρητή του. Όπως επισήμανε μιλώντας στον Σκάι η φράση «αυξημένη κατανάλωση» δεν αποδίδει την πραγματικότητα καθώς αυτό που πραγματικά είχε συμβεί ήταν η διαρροή στον υδρομετρητή του σπιτιού του στην Αίγινα και για την υπόθεση ο κ. Φλαμπουράρης είχε υποβάλλει σχετική αίτηση. 

Tο «κούρεμα», όπως σημείωσε, έγινε επειδή το αίτημα θεραπείας που υπέβαλε ο υπουργός Επικρατείας ήταν ειλικρινές. Σε περιπτώσεις όπως αυτές του κ. Φλαμπουράρη «αν ο Δήμος διαπιστώσει ότι είναι ειλικρινής η δήλωση του δημότη εμείς κοιτάμε το συμφέρον του δήμου» πρόσθεσε.  

Ads

Υπογράμμισε ακόμη ότι η νέα δημοτική αρχή εξέτασε εκκρεμότητες προς τον δήμο σε βάθος πενταετίας και σε κοινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (συμπολίτευση – αντιπολίτευση) αποφασίστηκε η επίλυση περίπου 800 αιτήσεων καταναλωτών (μεταξύ των οποίων και ο κ. Φλαμπουράρης) που είχαν προβλήματα με την ύδρευση. «Ο κ. Φλαμπουράρης έχει αποδεχθεί την απόφαση και έχει κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες για να πληρώσει την οφειλή του», τόνισε ο κ. Μούρτζης.