Τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μέριμνα – Εταιρεία για τη Φροντίδα Παιδιών και Οικογενειών στην Αρρώστια και το Θάνατο» πιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD) στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του φορέα και ολοκλήρωσε την Επιθεώρηση 1ης επιτήρησης για το έτος 2022.

Ads

Η πιστοποίηση αφορά στο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας της «Μέριμνας» σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2015 και είναι απαραίτητη για τη λειτουργία της σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Η παροχή δωρεάν πιστοποιήσεων σε Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες και Οργανισμούς εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της TÜV HELLAS (TÜV NORD), επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της στα κριτήρια ESG.

Σημειώνεται πως ο κορυφαίος φορέας πιστοποίησης στην Ελλάδα στηρίζει σταθερά κοινωφελείς πρωτοβουλίες και δράσεις σε ένα ευρύτατο φάσμα δραστηριοτήτων. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται δωρεές στον τομέα της υγείας αλλά και της πυροπροστασίας με σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα.

Ads

image

Η «Μέριμνα» ιδρύθηκε το 1995, με έδρα το Χαλάνδρι, ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, από έμπειρους επιστήμονες από τον χώρο της υγείας και της εκπαίδευσης.

Αποστολή της Μέριμνας είναι να προσφέρει ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη και ανακούφιση στα παιδιά που έχουν ανάγκη, στις δύσκολες στιγμές του πένθους και της απειλητικής για τη ζωή αρρώστιας. Στόχος είναι η δωρεάν παροχή υπηρεσιών ποιοτικής φροντίδας στο παιδί που πενθεί την απώλεια αγαπημένου προσώπου ή στο παιδί που πάσχει από απειλητική για τη ζωή ασθένεια, σε συνδυασμό με τη στήριξη των μελών της οικογένειάς του. Η Μέριμνα λειτουργεί δύο Συμβουλευτικά Κέντρα Στήριξης στο Πένθος, ένα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη και από το 2010 λειτουργεί στην Αθήνα την μοναδική υπηρεσία Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας στο Σπίτι. Οι υπηρεσίες της Μέριμνας παρέχονται δωρεάν.

Επιπλέον, η «Μέριμνα» παρέχει εξειδικευμένη κατάρτιση, εποπτεία και συνεχή επιμόρφωση επαγγελματιών ψυχικής υγείας και εκπαιδευτικών στη στήριξη παιδιών που βιώνουν εμπειρίες αρρώστιας, απώλειας ή θανάτου, καθώς και η επιμόρφωση των επαγγελματιών υγείας στην παιδιατρική ανακουφιστική φροντίδα.

Παράλληλα, μεριμνά για την ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας και την ανάπτυξη κοινοτήτων στήριξης σε θέματα που αφορούν τη ζωή, τη σοβαρή αρρώστια και το θάνατο αλλά και για τη διενέργεια έρευνας σε θέματα που αφορούν στις επιπτώσεις της βαριάς αρρώστιας και του θανάτου στη ζωή των παιδιών και των οικογενειών τους.

image

H κυρία Μαρίνα Μπουσίου, Επικεφαλής Επιθεωρήτρια της TÜV HELLAS (TÜV NORD) δήλωσε πως: «Η στήριξη πρωτοβουλιών και δράσεων κοινωφελούς χαρακτήρα είναι βασική φροντίδα του φορέα μας. Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής μας σταθερά βρισκόμαστε στο πλευρό δράσεων με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα και στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε πρωτοβουλία. Η Μέριμνα επιτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό και αξιέπαινο λειτούργημα και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι να συνδράμουμε στην προσπάθειά των ανθρώπων της».

Λίγα λόγια για την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) είναι Οργανισμός Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης, μέλος του Γερμανικού Ομίλου TÜV NORD GROUP. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987, παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification) σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος. Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 10.000 Συστήματα Ποιότητας και παρέχει πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές. Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων, έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας.

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) διαθέτει γραφεία στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο Κρήτης και στα Ιωάννινα, θυγατρικές εταιρείες στην Κύπρο και στην Αίγυπτο και παγκόσμια παρουσία μέσω της πιστοποίησης και επιθεώρησης έργων ανά την υφήλιο.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Γιώργο Φρίγκα (6936028853, press@tuv-nord.com)