Οικογενειακοί και κοινωνικοί είναι οι λόγοι για τους οποίους θέλει να έρθει στις φυλακές Κορυδαλλού ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου σημείωσε ο δικηγόρος του, Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Ads

Μιλώντας στον Σκάι, ο Φ. Ραγκούσης είπε ότι «ο Κωνταντίνος Γιαγτζόγλου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας. Ξεκίνησε την απεργία πείνας στα 50 κιλά και εδώ και τέσσερις ημέρες ξεκίνησε και την απεργία δίψας. Οι λόγοι που θέλει να έρθει στον Κορυδαλλό είναι οικογενειακοί και κοινωνικοί. Είναι θέμα επικοινωνίας, θέμα ανάκρισης, η μητέρα του έχει τραυματισμένη υγεία».

Για τα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα τα τελευταία 24ωρα, ο δικηγόρος σημείωσε ότι «η αδράνεια της εφαρμογής συγκεκριμένων δεσμεύσεων, συγκεκριμένων διατάξεων του σωφρονιστικού κώδικα, είναι εκείνο το οποίο οδηγεί πολλές φορές τους πολίτες σε μια ακραία εκτόνωση». «Αυτό είναι θέμα πώς αντιδρούν και πώς κρίνουν τις αποφάσεις της εξουσίας σε διάφορα κοινωνικά θέματα. Παράνομες πράξεις είναι, αλλά με την έννοια της πολιτικής ανυπακοής κάποιοι φταίνε που τους οδηγούνε. Ας δούμε και τις δύο πλευρές».

Τόνισε επίσης ότι ο Γιαγτζόγλου «ουδέποτε αποδέχθηκε τη συμμετοχή στους “Πυρήνες” αλλά και την κατηγορία για το τρομοδέμα στον Παπαδήμο».

Ads

Παράλληλα διέψευσε συνάντησή του με τον Γ.Γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχη Φυτράκη, το σπίτι του οποίου «πολιορκήθηκε» το βράδυ της Πέμπτης από ομάδα αντεξουσιαστών.