Τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την κατάσταση που βρίσκονται τα σχολεία στη Θήβα, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο σεισμικού μπαράζ, έσπευσε να κρούσει με σειρά αναρτήσεών του ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης.

Ads

Στην πρώτη ανάρτηση ο καθηγητής σεισμολογίας σημείωσε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και επισημαίνει ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να ακολουθούν τα μέτρα αντισεισμικής προστασίας και να αποφεύγουν τα πετρόχτιστα σπίτια και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα σχολεία.

Με τη δεύτερη ανάρτηση ο κύριος Τσελέντης προχωρά ένα βήμα παρακάτω χαρακτηρίζοντας απαράδεκτα τα σχολεία, αναρτώντας και φωτογραφία από ένα σχολείο στη Θήβα.

Όπως επισημαίνει «Μολονότι τα γεγονότα είναι μικρά η συνεχής καταπόνηση του δομικού ιστού έστω και με μικρούς σεισμούς τον καθιστά πολύ ευάλωτο και παραδείγματα όπως αυτό που δείχνω που είναι από ένα σχολείο στη Θήβα που επισκέφτηκα πριν λίγες βδομάδες είναι απαράδεκτα».

Ads

Όσον αφορά τη συνεχή σεισμική δραστηριότητα στη Θήβα, αναφέρει ότι πρόκειται για μικρές δονήσεις από 1,6 έως 3,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Ο τελευταίος σεισμός είχε μέγεθος 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και έγινε στις 21.29. Το επίκεντρο του ήταν 5 χιλιόμετρα ανατολικά, νοτιοανατολικά της πόλης και το εστιακό βάθος του ήταν επίσης 5 χιλιόμετρα.