Σάλο έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες οι διορισμοί των νέων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στα νοσοκομεία, καθώς τα περισσότερα ονόματα αφορούν απόστρατους, κουμπάρους τοπικών βουλευτών, «γαλάζιους» πολιτευτές, δίχως τις ανάλογες προδιαγραφές.

Ads

Κι όμως… λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 7ης Ιούλη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τοποθετηθεί συγκεκριμένα για τις διοικήσεις στα νοσοκομεία της χώρας, αναφέροντας τα εξής: «Μη κοροϊδευόμαστε, δεν χρειάζονται τα νοσοκομεία μας τεχνοκρατικό μάνατζμεντ; Το να φέρεις ένα μάνατζερ από τον ιδιωτικό τομέα να διοικήσει ένα νοσοκομείο είναι μεταφορά τεχνογνωσίας από τον ιδιωτικό τομέα στον δημόσιο. Γιατί είναι κακό αυτό; τι προτιμάει ο κόσμος να διορίζουμε αποτυχημένος βουλευτές στα Νοσοκομεία μας;».



Πηγή video: Jo Di

Δυο χρόνια πίσω, το Νοέμβριο του 2017, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και περιγράφοντας το όραμά του για το κράτος των «αρίστων», δήλωνε επίσης: «Δεν πρόκειται να ανεχτώ στις διοικήσεις των νοσοκομείων να τοποθετούνται αποτυχημένοι πολιτευτές που αναζητούν μια αργομισθία στο δημόσιο».

Οπως κι έγινε (;)…