Τις συνθήκες που οδήγησαν στη δραματική κατάληξη να δολοφονηθεί ολόκληρη οικογένεια το βράδυ της Τετάρτης, στην Ανδραβίδα του Νομού Ηλείας, εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές, οι οποίες στρέφουν τις έρευνές τους προς τον πρώην σύζυγο της μητέρας και συζύγου.

Ads

Υπενθυμίζεται πως αρχικά είχε διαρρεύσει ότι ο πατέρας της οικογένειας δολοφόνησε τη σύζυγό του και τα δύο ανήλικα παιδιά και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Τα άψυχα σώματα της οικογένειάς του βρήκε ο μεγαλύτερος γιος περίπου 12 ετών, ο οποίος έλειπε από το σπίτι την ώρα της δολοφονίας. 

Διαβάστε επίσης: Ανδραβίδα: Νεκροί πατέρας, μητέρα και τα δύο παιδιά τους

Ωστόσο, το σενάριο της τριπλής δολοφονίας και της αυτοκτονίας του δράστη απομακρύνεται και οι αρχές εξετάζουν και ένα δεύτερο σενάριο, δηλαδή κάποιος ή κάποιοι άλλοι να εισήλθαν στο σπίτι και να δολοφόνησαν για άγνωστο λόγο τα μέλη της οικογένειας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας έφερε μαχαιριά στον αυχένα, ενώ εντός του σπιτιού βρέθηκε και ένας κάλυκας. Σημειώνεται ότι στις 19.00 που συνέβη το έγκλημα οι γείτονες δεν άκουσαν καμία φασαρία από ενδοοικογενειακό καβγά.

Έτσι, στο πλαίσιο των ερευνών, αναζητείται ο πρώην σύζυγος της γυναίκας, με την οποία έχουν αποκτήσει ένα παιδί, το οποίο και αντίκρισε το φρικιαστικό θέαμα με τη μητέρα, τα αδέλφια και τον πατριό του να είναι νεκροί μέσα σε ένα λουτρό αίματος.

Ads

Όπως αναφέρει το pelop.gr, ο πρώην σύζυγος είναι και ο πατέρας του μεγαλύτερου παιδιού που εντόπισε τα μέλη της οικογένειάς του νεκρά όταν επέστρεψε στο σπίτι. Σύμφωνα με το ραδιόφωνο της ΕΡΤ τα τέσσερα πτώματα παρέμειναν στο σπίτι μέχρι το πρωί της Πέμπτης, καθώς οι αρχές ανέμεναν το φως της ημέρας για να εξεταστούν διεξοδικά από τον ιατροδικαστή. 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι γονείς εντοπίστηκαν στην αποθήκη που βρίσκεται στην αυλή του σπιτιού πάνω σε ένα τρέιλερ που φέρεται να τους είχε μεταφέρει ο δράστης. Το αγοράκι των τριών ετών βρέθηκε δίπλα στο τρέιλερ στο έδαφος. Όσον αφορά το άλλο παιδί, ηλικίας δύο ετών, βρέθηκε νεκρό μέσα στο σπίτι από τον 12χρονο αδελφό του, με διάσπαρτες κηλίδες αίματος γύρω του.

O δράστης φαίνεται να είχε σκοπό να εξαφανίσει τα πτώματα, ωστόσο δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το αρρωστημένο σχέδιο του, αφού κάτι φαίνεται πως τον τρόμαξε και τράπηκε σε φυγή, ενδεχομένως η εμφάνιση του 12χρονου.

Το χρονικό του δράματος

Πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ αναφέρουν πως τα νεκρά παιδιά εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του σπιτιού, με ενδείξεις ασφυξίας, ενώ ο πατέρας και η μητέρα στην αυλή της κατοικίας. Και τα τέσσερα δολοφονημένα μέλη της οικογένειας φέρουν τραύματα από μαχαίρι, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το ένα παιδί ήταν δύο ετών και το άλλο μόλις ενός έτους.

Τα δύο παιδιά και η μητέρα βρήκαν τραγικό θάνατο από μαχαίρι. Μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όμως δυστυχώς ήταν πολύ αργά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλα τα μέλη της οικογένειας ήταν αλλοδαποί. 

Το μοναδικό μέλος της οικογένειας που γλίτωσε από τη μανία του δράστη, ήταν το μεγαλύτερο παιδί, ηλικίας περίπου 10 ετών. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν βρισκόταν στο σπίτι, όταν έγινε το έγκλημα. Ήταν εκείνο, όμως, που φέρεται να βρήκε νεκρούς τη μητέρα, τον πατέρα και τα αδελφάκια του. Πληροφορίες ήθελαν τον 10χρονο να αρπάζει το πρώτο αδερφάκι που βρήκε και στη συνέχεια να τρέχει στην εκκλησία της Ανδραβίδας για να ζητήσει βοήθεια.

Μαρτυρίες, που επικαλείται η «Πατρίς», αναφέρουν ότι κάτοικοι είδαν το παιδί να σέρνει το ένα αδελφάκι του στον δρόμο, μέχρι την εκκλησία της περιοχής, ζητώντας βοήθεια.

Τι λένε οι γείτονες

Συγκλονισμένοι εμφανίστηκαν οι γείτονες της οικογένειας, καθώς όπως αναφέρει γειτόνισσα στο flamis.gr, δεν άκουσαν τίποτα: «Είναι τρομερό αυτό που έχει συμβεί. Δεν ακούστηκε τίποτα, ένας τσακωμός, ουρλιαχτά κάτι για να καταλάβουμε πως κάτι κακό έχει γίνει».

Όπως είπε το ζευγάρι ζούσε στο συγκεκριμένο σπίτι εδώ και δυο χρόνια: «Το ζευγάρι ήταν από την Αλβανία και στο συγκεκριμένο σπίτι έμεναν τα τελευταία δυο χρόνια. Ήσυχο ζευγάρι δεν είχαν δώσει ποτέ δικαιώματα. Η Μαρία πρέπει να ήταν γύρω στα 28 με 30 και ο Γιώργος λίγο μεγαλύτερος. Εκείνη ήταν ευγενέστατη πάντα με τα παιδιά της, ενώ εκείνον θα τον περιέγραφε λίγο κυκλοθυμικό, δεν μίλαγε πολύ εκτός από τα τυπικά. Βέβαια ήταν εργατικός όσο κανένας από το πρωί μέχρι το βράδυ στη δουλειά».

«Μας έφερε το μωρό παγωμένο»

Τις πρώτες στιγμές μετά την ανακάλυψη του αποτρόπαιου εγκλήματος από τον 12χρονο γιο της οικογένειας που ξεκληρίστηκε, στην Ανδραβίδα, περιγράφει, επιχειρηματίας, που διατηρεί συνεργείο, κοντά στο σπίτι που έγινε το φονικό.

Όπως περιγράφει στην κάμερα του Patrisnews, το 10χρονο αγόρι έφτασε έξω από το μαγαζί του, φωνάζοντας βοήθεια, κρατώντας το μόλις ενός έτους αδερφάκι του, το οποίο ήταν ήδη νεκρό. «Μας το έφερε παγωμένο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του προσπάθησαν να βοηθήσουν τον 10χρονο  και κάλεσαν άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στα ίχνη του δολοφόνου οι Αρχές

Σύμφωνα με το tempo24.news, αν και οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν τις αστυνομικές αρχές να αναζητούν τον πατέρα του 12χρονου εν τούτοις ο άνδρας έχει άλλοθι καθότι εργαζόταν την ώρα του τετραπλού φονικού.

Ο 12χρονος ο οποίος μέχρι χθες το βράδυ δεν γνώριζε ότι η μητέρα του είναι νεκρή, είχε μπει στο σπίτι και βρήκε τον μικρότερο αδερφό του σκοτωμένο, ενώ τα άλλα πτώματα δεν τα είδε αφού ο δολοφόνος τα είχε μετακινήσει από τα σημεία που τα εκτέλεσε προκειμένου να τα εξαφανίσει.

Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν το σπίτι του εγκλήματος ενώ αναμένουν και την κατάθεση του 12χρονου μόλις εκείνος καταφέρει να το κάνει εξαιτίας του σοκ στο οποίο βρίσκεται. Στο σημείο έχουν βρεθεί και συλλεχθεί κάλυκες από πυροβόλο όπλο ενώ η αστυνομία θα εξετάσει τις διαπροσωπικές σχέσεις του ζευγαριού με συγγενείς και φίλους .

Όπως αναφέρει το patrisnews, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, βασικός ύποπτος για την διάπραξη του στυγερού τετραπλού φονικού, στην Ανδραβίδα, θεωρείται ένας άνδρας, ο οποίος διαμένει στην περιοχή, και αναζητείται ήδη από χθες ενώ οι αρχές διενεργούν έρευνα στο σπίτι του υπόπτου, παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Ολοκληρώθηκε η αυτοψία στο σπίτι

Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκε η αυτοψία από την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα στο σπίτι που διαπράχτηκε το άγριο φονικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιατροδικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, που ξεκίνησε με τη συλλογή στοιχείων από το σπίτι και την αποθήκη, αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο το πρωί, όταν θα έχουν γίνει οι νεκροτομές και στις τέσσερις σορούς, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και εργαστηριακές εξετάσεις.

Από την πλευρά της, η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για την υπόθεση και ήδη εξετάζονται τα στοιχεία που βρέθηκαν στο σπίτι και την παρακείμενη αποθήκη, όπως και μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής. Επίσης, οι αστυνομικοί προσπαθούν να αξιοποιήσουν βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας.