Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ ξέσπασε μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» που αναφέρεται σε ταξίδι στη Βενεζουέλα του Νίκου Παππά με τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, ο οποίος παρουσιάζεται ως «έμπειρος δικηγόρος σε θέματα offshore εταιρειών».

Ads

Πρόκειται για ένα ταξίδι που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2013. Βάσει του δημοσιεύματος, 46 βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν ερώτηση ζητώντας από τον κ. Παππά να διευκρινίσει τους λόγους του ταξιδιού του στο Καράκας και των συναντήσεων που είχε με αξιωματούχους της χώρας.

Οι 46 βουλευτές της ΝΔ ρωτούν: «Ποια η σχέση του κ. Αρτεμίου με την Κυβέρνηση;  Από πότε ακριβώς γνωρίζεται ο κ. Αρτεμίου με τον κ. Παππά; Ποιο ήταν το αντικείμενο της επίσκεψης του κ. Αρτεμίου στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10 Οκτωβρίου και για ποιο λόγο βρέθηκε εκεί ο συγκεκριμένος δικηγόρος, που εμπλέκεται στα Panama Papers;

Ποια άλλα στελέχη, πέραν του κ. Παππά βρέθηκαν τον Αύγουστο του 2013 στη Βενεζουέλα με τον κ. Αρτεμίου; Υπήρχαν και επιχειρηματίες σε αυτό το ταξίδι όπως αναφέρει το σημερινό δημοσίευμα και αν ναι, ποιοι; Ποιος ήταν ο λόγος της κοινής επίσκεψής τους στη Βενεζουέλα; Ποια τεχνογνωσία κομίζει ο κ. Αρτεμίου – ειδικευμένος στις offshore – στους κ. Τσίπρα και Παππά, κατά τις επισκέψεις του στο Μέγαρο Μαξίμου, και για ποιο λόγο;».

Ads

Ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στον Real Fm, τόνισε πως πρόκειται για μια «προσπάθεια της ΝΔ να δημιουργήσει εντυπώσεις». Όπως είπε το ταξίδι έγινε με συνοδεία και από άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν έχει προκύψει τίποτα. Τότε, υπήρχε μία διερεύνηση αν θα μπορούσε ο τότε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφθεί τη χώρα και διερεύνηση άλλων δυνατοτήτων σε σχέση με αγορά προϊόντων αγροτικών από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας εκείνο τον καιρό», τόνισε.