Το Eurogroup του Σαββάτου είναι αποφασιστικής σημασίας για την Ελλάδα, δήλωσε η καγκελάριος Μέρκελ από τις Βρυξέλλες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της πρώτης μέρας της Συνόδου Κορυφής, εκφράζοντας την ελπίδα η αυριανή συνεδρίαση να βρει τη λύση. Μίλησε επίσης για την ενημέρωση που είχε από τον Βολφγκανγκ Σόιμπλε για το ελληνικό ζήτημα.

Ads

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να μην βρεθεί λύση ούτε κατά τη συνεδρίαση του Σαββάτου είπε πως δεν είναι σε θέση να κάνει εικασίες, προσθέτοντας ότι η πολιτική βούληση υπάρχει από παντού για να βρεθεί μια λύση.

Η Μέρκελ ανέφερε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες ζήτησαν από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να αναζητήσουν μια λύση μαζί με τους θεσμούς και την Ελλάδα. Δεν μπορούν, είπε, οι αρχηγοί των κρατών και των κυβερνήσεων να εμπλακούν στις τεχνικές διαβουλεύσεις, όπως για παράδειγμα την απόδοση που θα έχουν συγκεκριμένα μέτρα.

Τέλος, ερωτηθείσα αν συμμερίζεται την άποψη του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχετικά με την ελληνική πρόταση, ότι δηλαδή δεν είναι αξιόπιστη, η καγκελάριος απάντησε ότι ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον Σόιμπλε για τις εξελίξεις στο Eurogroup, ο οποίος της μετέφερε ότι υπάρχουν ακόμα αρκετά ερωτηματικά που έχουν να κάνουν μεταξύ άλλων με τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

Ads