Μυστήριο συνεχίζει να καλύπτει τον θάνατο της 22χρονης φοιτήτριας στο Αιγάλεω. Το κορίτσι βρέθηκε νεκρό με μία σακούλα στο κεφάλι, που στο εσωτερικό της υπήρχε ένα σωληνάκι που κατέληγε σε φιάλη με ήλιον.

Ads

Αρχικά η υπόθεση καταχωρήθηκε ως αυτοκτονία. Ωστόσο η οικογένειά της Αρετής Ζαχαροπούλου κατέθεσε στην αστυνομία στοιχεία, με τον εισαγγελέα να κάνει δεκτές τις επιφυλάξεις της για την εκδοχή της αυτοκτονίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια κατέθεσε μήνυση αλλά και φωτογραφικό υλικό, αναφέροντας ότι η κόρη τους έπεσε θύμα ανθρωποκτονίας που πιθανόν να σχετίζεται με σατανιστικές τελετές.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία από τη νεκροτομή

Από την πρώτη νεκροτομή που διενήργησε ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης δεν εντοπίστηκαν ίχνη κακώσεων, πάλης, μώλωπες ή οτιδήποτε που να παρέπεμπε σε εγκληματική ενέργεια. Η ώρα θανάτου υπολογίστηκε λίγες ώρες πριν την ανεύρεση της άτυχης κοπέλας. 

Ads

Μετά τη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε η οικογένεια, έγινε νέα νεκροτομή, παρουσία του κυρίου Μπουζιάνη και του τεχνικού συμβούλου ιατροδικαστή Χαράλαμπου Κούτση. Σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας συμφώνησε πως ο θάνατος είναι ασφυκτικός. Δεν προσδιόρισε ωστόσο τον χρόνο θανάτου καθώς όπως είπε θα περιμένει τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων.

Έρευνες για τα σενάρια περί σατανισμού

Στο μεταξύ, στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας έχουν μπει οι φωτογραφίες της 22χρονης φοιτήτριας στα social media, που την δείχνουν μαζί με άτομα που μοιάζουν με σατανιστές. Η οικογένεια υποστηρίζει ότι η 20η Μαρτίου, που χάθηκαν τα ίχνη της, είναι σημαντική ημέρα για τους λάτρεις του Σατανά.

Σύμφωνα με μαρτυρία φίλης της 22χρονης, τον τελευταίο καιρό η Αρετή δεν φαινόταν να ήταν πολύ καλά ψυχολογικά. Συγκεκριμένα, μιλώντας σε εκπομπή του Star, είπε ότι η Αρετή ήταν πάντα γελαστή, αλλά το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με τον ύπνο της κι έμενε ξάγρυπνη όλη τη νύχτα και κοιμόταν την ημέρα. 

Σύμφωνα με τη φίλη της 22χρονης φοιτήτριας, έδειχνε να τη γοητεύει ο σατανισμός. Η ίδια της είχε εκμυστηρευτεί ότι είχε διαβάσει δύο βιβλία του ιδρυτή της εκκλησίας των Σατανιστών, Antony Lavey, και ότι τον τελευταίο καιρό ασχολούταν με την ενέργεια των ανθρώπων και την αύρα. Αποκάλυψε επίσης ότι λίγες μέρες πριν «φύγει» από τη ζωή της είχε πει ότι έχει κλείσει ραντεβού σε μέντιουμ για να της πουν τα ταρώ.

Το σημείωμα που βρέθηκε σπίτι της

Η 22χρονη κοπέλα μίλησε για τελευταία φορά στο τηλέφωνο με τη μητέρα της την Πέμπτη 21 Μαρτίου. Στη συνέχεια δεν απαντούσε στις κλήσεις των γονιών της και εκείνοι ανήσυχοι ανέβηκαν από τον Πύργο στην Αθήνα για να την αναζητήσουν. Παρουσία αστυνομικού άνοιξαν το διαμέρισμα της και την βρήκαν νεκρή. Το διαμέρισμά της ήταν τακτοποιημένο και σε αυτό εντοπίστηκε ένα σημείωμα. Οι αρχές ερευνούν το σημείωμα που βρέθηκε στο σπίτι που διέμενε και φέρεται να έχει γραφτεί από την ίδια.  Σε αυτό το σημείωμα, η 22χρονη αναφέρει ότι νιώθει πια βάρος, ότι δεν αντέχει τη ζωή και ότι δεν θέλει να ζει με τον τρόπο αυτό.

Ο εισαγγελέας έχει διατάξει την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για το κινητό τηλέφωνο της 22χρονης, προκειμένου να διερευνηθούν οι τελευταίες συνομιλίες της 22χρονης και τα άτομα με τα οποία ερχόταν σε πιο συχνή επαφή. Εντύπωση προκαλεί στις αρχές το γεγονός ότι όλα τα αρχεία τόσο από τον υπολογιστή της, όσο κι από το τάμπλετ της έχουν σβηστεί. Εξετάζεται επίσης το υλικό από κάμερες ασφαλείας που δείχνει την είσοδο της πολυκατοικίας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η φοιτήτρια ήταν μόνη της στο διαμέρισμα το μοιραίο βράδυ. Υπενθυμίζεται πως ένας ένοικος της πολυκατοικίας, που έμενε η φοιτήτρια, το βράδυ που έγινε το συμβάν, άκουσε από το διαμέρισμα φωνές, λες και γινόταν πάρτι. 

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Κώστας Τζαβάρας, μιλώντας στο OPEN TV,  είπε ότι οι συνθήκες θανάτου γεννούν πολλά ερωτήματα. «Αυτή η ιστορία της αυτοκτονίας με σακούλα είναι κάτι που για την Ελλάδα είναι απίθανο. Πρέπει να είναι το πρώτο που συνέβη», ανέφερε, μεταξύ άλλων.  Ο πατέρας της 22χρονης φοιτήτριας, έκανε ,από την πλευρά του, λόγο για εγκληματική ενέργεια. «Δεν μπορεί να κλείνει μία υπόθεση επειδή η πόρτα δεν είναι σπασμένη και γιατί δεν είναι κακοποιημένο το παιδί», ανέφερε.

Οι αστυνομικοί, πάντως, περιμένουν και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, για να διαπιστώσουν ποια ουσία εισέπνευσε η φοιτήτρια.