Τη δραστηριότητα που έχουν αναπτύξει το τελευταίο διάστημα στην Κρήτη ακροδεξιές οργανώσεις, μετά και την επίθεση που δέχτηκε την Τετάρτη κοπέλα στα Χανιά, καταγγέλλει η Νεολαία ΣΥΝ.

Ads

«Είναι πλέον καιρός, οι αρχές της Κρήτης και οι θεσμικοί τους εκπρόσωποι να πάψουν να εθελοτυφλούν και να δουν κατάματα το πρόβλημα της ανάπτυξης των φασιστικών συμμοριών στο νησί. Είναι χρέος κάθε πολίτη της Κρήτης να δώσει την απάντηση στην εξάπλωση των φασιστικών ιδεών σε ένα τόπο που έχουν γραφτεί ένδοξες σελίδες αντίστασης ενάντια στο ναζισμό και τον φασισμό, πριν σχεδόν 70 χρόνια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η Νεολαία Συνασπισμού έχοντας μέτωπο ενάντια στο ρατσισμό, τον εθνικισμό και την ξενοφοβία θα είναι παρούσα σε κάθε μικρό ή μεγάλο αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, Ελλήνων και μεταναστών και θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να δημιουργηθεί ένα πλατύ μέτωπο ενάντια στην δράση των φασιστικών συμμοριών στην Κρήτη», καταλήγει η Νεολαία Συνασπισμού.

Όσο αφορά την επίθεση σε βάρος 27χρονης καθηγήτριας, όπως κατήγγειλε η ίδια στην Αστυνομία, δύο άτομα με καλυμμένα πρόσωπα και φορώντας γάντια, την πλησίασαν, καθώς έμπαινε στο αυτοκίνητο της και, πριν προλάβει να αντιδράσει, της χάραξαν τη σβάστικα στο χέρι και στο μανίκι του μπουφάν, που φορούσε, χρησιμοποιώντας ξυράφι.

Ads

Σε επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, αναφέρεται ότι «στις 20:15 της Τέταρτης, στην περιοχή της Χαλέπας, δύο νεαροί, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και φορώντας γάντια, ακινητοποίησαν γυναίκα ημεδαπή, ενήλικη κατά την ώρα που επιβιβαζόταν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό της, και με χρήση ξυραφιού χάραξαν στο δεξιό μανίκι του μπουφάν της τρεις αγκυλωτούς σταυρούς και δύο σταυρούς ο ένας ημιτελής, στο δέρμα του αριστερού της χεριού».

Η επίθεση σε βάρος της 27χρονης αποδίδεται στο ότι η εκπαιδευτικός παρέδιδε μαθήματα Ελληνικών σε παιδιά οικονομικών μεταναστών. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Στο περιστατικό αναφέρθηκε και ο δικηγόρος και μέλος του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, Νίκος Τζάρας: «Τέτοιες συμπεριφορές είναι έξω από τα όρια και ανάγονται στα όρια της βαρβαρότητας και της έλλειψης ανδρισμού. Εντύπωσή μου είναι ότι όλα αυτά, τροφοδούνται με τον ένα, ή τον άλλο τρόπο από κάποιο κέντρο, που υπάρχει στα Χανιά. Αυτή την εκτίμηση, την έχουμε μεταφέρει αρμοδίως, δώσαμε τα όποια στοιχεία μπορέσαμε να συλλέξουμε στις Αρχές και πρέπει η αστυνομία να βρίσκεται σε εγρήγορση, πριν το φαινόμενο πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Ήδη είναι σε έξαρση και προκαλεί ανησυχία».