Σε σεξιστικά προσβλητικά σχόλια προχώρησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, όταν στην πρωινή εκπομπή του ANT1 του ζητήθηκε η γνώμη του για τη συνέντευξη της συντρόφου του πρωθυπουργού Μπέττυς Μπαζιάνα.

Ads

Ο Βασίλης Λεβέντης υποστήριξε ότι ο «Τσίπρας έβγαλε την γυναίκα του στο κλαρί», επειδή νιώθει ανασφάλεια και πως «η γυναίκα είναι το τελευταίο χαρτί του πολιτικού». 

Όταν του επισημάνθηκε ότι «είναι λίγο βαριά η έκφραση», ο Βασίλης Λεβέντης έβαλε… γενικώς την γυναίκα στη θέση που ο ίδιος της επιτρέπει να είναι. 

Όπως υποστήριξε: «κλαρί είναι για μένα» και πρόσθεσε: «αν ακούσω εγώ ότι η γυναίκα μου μίλησε… έδωσε συνέντευξη πολιτική… άλλο να δώσει μια συνέντευξη και να πει ‘φεύγει το πρωί, του φτιάχνω φάι, ξέρω εγώ… αυτά δικαιούται να τα πει μια γυναίκα». 

Ads

Στη συνέχεια συνέκρινε την Μπέττυ Μπαζιάνα με τη σύζυγο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα αλλά και τη Νατάσα Παζαΐτη, σύζυγο του Κώστα Καραμανλή: «Η Μαρέβα, η Παζαΐτη, η γυναίκα μου που δεν μιλούν είναι οπισθοδρομικές;».

«Η γυναίκα σου να δίνει πολιτική συνέντευξη και να τονίζει δεν είναι ψεύτης ο άνδρας μου, δεν είναι απατεώνας σημαίνει ότι όλη η Ελλάδα τον κατηγορεί, αυτήν την αίσθηση της δίνει ο κόσμος. Η γυναίκα είναι το τελευταίο χαρτί του πρωθυπουργού», είπε σε άλλο σημείο ο Βασίλης Λεβέντης, ενώ υποστήριξε ότι «η συνέντευξη αποδεικνύει την ανασφάλεια του πρωθυπουργού που νιώθει το τέλος του. Επιστρατεύεται για να σώσει το γόητρο τους ανδρός της».