Tη διαγραφή του Νίκου Παππά από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε, με δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αναφορικά με το ηχητικό Μιωνή, για το οποίο ο  τελευταίος παρέθεσε συνομιλίες, που κατά τους ισχυρισμούς του είχε με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ. Από την πλευρά του, ο Νίκος Παπάς έκανε λόγο για καθημερινή πλαστογράφηση της πραγματικότητας και παραποίηση της συνομιλίας. 

Ads

Στην τελευταία εξέλιξη που αφορά την υπόθεση και όπως προέκυψε από την ανάγνωση πρακτικών του Μαρτίου στην προανακριτική επιτροπή, οι βουλευτές της ΝΔ γνώριζαν, όχι μόνο για την υποκλοπή και το περιεχόμενο της συνομιλίας Παπά – Μιωνή, αλλά και τη μεθόδευση που θα ακολουθήσει με στόχο την διαστρέβλωση και πολιτική αξιοποίηση του παράνομου υλικού. 

Διαβάστε αναλυτικά: 

Η δήλωση Πέτσα: 

Ads

«24 ώρες μετά την αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους επί των ημερών της διακυβέρνησής του ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να σιωπά. Τα ερωτήματα, όμως, είναι αμείλικτα. Γνώριζε την ύπαρξη παρακράτους ο κ. Τσίπρας; Αν ναι, τι έκανε γι’ αυτό; Ενημερώθηκε από τον κ. Παππά τότε υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησής του και πιο στενό του συνεργάτη; Σε κάθε περίπτωση ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στους κανόνες της Δημοκρατίας οφείλει να διαγράψει άμεσα τον κ. Παππά από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό».

Παππάς: Ο Μιωνή παίζει το άθλιο παιχνίδι της ΝΔ

«Ο Σάμπυ Μιωνής, με αντάλλαγμα μάλλον τη Λάρκο, παίζει το άθλιο παιχνίδι της ΝΔ και του ίδιου του κ. Σαμαρά. Προσκομίζει την επιλεκτική απομαγνητοφώνηση μιας παράνομης καταγραφής ιδιωτικής μας συνομιλίας, επιχειρώντας τη βίαιη διαστρέβλωση των λεγομένων μου. Με μεθόδους κοπτοραπτικής, δηλαδή με αποσιωπητικά – γιατί άραγε; – στα επίμαχα σημεία και με δήθεν ακατάληπτες λέξεις επίσης στα επίμαχα σημεία, παραποιεί το νόημα του διαλόγου. Οι αναφορές σε “ατζέντα”, πληροφορίες για κάποιους που “κάνουν δουλειές”, προφανώς και δεν έχουν αφορούν τον κ. Παπαγγελόπουλο. Αφορούν τον κ. Σαμαρά και την παρέα του, τον κ. Μιωνή και τον κ. Παπασταύρου, που με διάφορα κόλπα έβγαζαν λεφτά από τότε. Οι μαφιόζικες μέθοδοι όμως θα αποκαλυφθούν. Και η αλήθεια θα λάμψει», τονίζει από την πλευρά του ο Νίκος Παππάς. 

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση αντί να ζητά τη διαγραφή Παππά, ας διευρύνει το κατηγορητήριο και ας τον συμπεριλάβει

Ανακοίνωση- απάντηση στις δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας την «κυβέρνηση των παράνομων ηχογραφήσεων και των εν κρυπτώ χρηματοδοτήσεων ανύπαρκτων ΜΜΕ» να μη μιλά για παρακράτος.

«Θα προτείναμε στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, που φέρνει στη Βουλή παράνομες ηχογραφήσεις και τις ερμηνεύει κατά το δοκούν, όταν μιλά για «παρακράτος» και ζητά διαγραφές, να είναι λίγο πιο προσεκτικός.

Ειδικά όταν το πανελλήνιο πλέον γνωρίζει πως ο ίδιος καλύπτεται από τον κ. Μητσοτάκη, αν και φέρει όχι μόνο πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες, για την εν κρυπτώ χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα ανύπαρκτων ΜΜΕ, τη λίστα των οποίων αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε ό,τι δε αφορά την ουσία, αντί η ΝΔ να ζητά τη διαγραφή του κ. Παππά, αφού κόπτεται τόσο πολύ, ας διευρύνει η ίδια το κατηγορητήριο και ας τον συμπεριλάβει» καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.