Άκαρπη ήταν η συνάντηση των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης με την Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και τη συμμετοχή εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ένωσης Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς, για την ομαλοποίηση της τροφοδοσίας της αγοράς.

Ads

«Προχωρούμε δυναμικά. Θέλουμε η Πολιτεία να σκύψει στο πρόβλημά μας», ανέφερε σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδικάτου Χερσαίων Μεταφορών Γιώργος Τζωρτζάτος.

Οι εκπρόσωποι της αγοράς πρότειναν στους μεταφορείς την αναστολή για μία εβδομάδα των κινητοποιήσεων και την δική τους μεσολάβηση προς την κυβέρνηση για να συνεχιστεί ο διάλογος και να αποσαφηνιστούν τα επίμαχα σημεία των διαβεβαιώσεων του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σχετικά με το αναπτυξιακό, το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Οι μεταφορείς από την πλευρά τους δεν έδωσαν άμεση απάντηση, καθώς θα πρέπει να ενημερωθούν και οι άλλοι εννέα πρόεδροι των Ομοσπονδιών από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα συναντηθούν αύριο για να λάβουν και τις τελικές αποφάσεις.

Ads

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι της αγοράς θα ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ώστε να του ζητήσουν την άμεση παρέμβασή του για το ζήτημα.

Νωρίτερα προκλήθηκε ένταση στα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ, στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, όταν ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ. εμπόδισαν φορτηγά και βυτιοφόρα να βγουν από τα διυλιστήρια.