«Φύλλο και φτερό» κάνουν οι αστυνομικές αρχές τα ευρήματα από τον εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε τα ξημερώματα έξω από το σπίτι του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου.

Ads

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν επίσημες τοποθετήσεις σχετικά με το ποιος βρίσκεται πίσω από την τοποθέτηση της βόμβας. Σε κάθε περίπτωση όμως, η χρήση της κατσαρόλας είναι «πατέντα» που στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχουν ξαναδεί στο παρελθόν από την «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ωστόσο μέχρι να υπάρξει ανάληψη ευθύνης όλα είναι ανοιχτά, αφού τυχόν αντιγραφή της μεθοδολογίας δεν είναι απίθανο να έχει συμβεί.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου στις 4 τα ξημερώματα, άγνωστος τηλεφώνησε στον ιστότοπο «Ζούγκλα» και στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και προειδοποίησε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στην οδό Αδραμυτίου στον Βύρωνα και ότι επρόκειτο να εκραγεί σε 20 λεπτά. Ο άγνωστος τόνισε ότι δεν επρόκειτο για φάρσα.

Αμέσως κινητοποιήθηκε η αστυνομία, η οποία απέκλεισε την περιοχή, ενώ ταυτόχρονα ενημέρωσε τους κατοίκους ότι έπρεπε να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους.

Ads

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ). Έπειτα από έρευνες, εντοπίστηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός στην μπαγκαζιέρα μιας μοτοσυκλέτας που ήταν σταθμευμένη έξω από την μονοκατοικία, όπου διαμένει ο Ισίδωρος Ντογιάκος.

Αρχικά υπήρξαν αναφορές πως η βόμβα δεν εξερράγη πιθανόν από κάποια αστοχία στη συνδεσμολογία της, ωστόσο τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν ενεργός και εξουδετερώθηκε από τους άνδρες του ΤΕΕΜ.

«Δεν έχω δεχθεί απειλές και αυτή την περίοδο, δεν χειρίζομαι στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου κάποια σοβαρή υπόθεση, στην οποία να πηγαίνει το μυαλό μου ότι έγινε η αιτία για να στοχοποιηθώ», δήλωσε από τη μεριά του ο ίδιος ο Ισίδωρος Ντογιάκος.

Με τον Ισίδωρο Ντογιάκο είχε τηλεφωνική επικοινωνία ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, ο οποίος του εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του, καταδικάζοντας απερίφραστα την άνανδρη πράξη των δραστών, που ευτυχώς, δεν ευοδώθηκαν τα σχέδιά τους. «Η Δικαιοσύνη αλλά και η ελληνική κοινωνία δεν εκφοβίζονται από ενέργειες που στρέφονται κατά των θεσμών της Δημοκρατίας», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Ανάλογες ανακοινώσεις εξέδωσαν και τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στην καταδίκη της επίθεσης κατά του Ισίδωρου Ντογιάκου προχώρησε και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, καθώς και η Ένωσης Δικαστών και εισαγγελέων.

Ο κ. Ντογιάκος έχει χειριστεί σειρά σημαντικών υποθέσεων που απασχόλησαν την κοινή γνώμη, όπως την παραπομπή της Χρυσής Αυγής σε δίκη, την υπόθεση Βγενόπουλου, τη Siemens αλλά και το παραδικαστικό κύκλωμα.