Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής σχετικά με την έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού, που σημειώθηκε σήμερα το πρωί έξω από τον Ιερό Ναό του Άγιου Διονύσιου στο Κολωνάκι, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνθρωποι.

Ads

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι  ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούνταν από δύο μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό τα οποία ήταν δεμένα με ταινία και πάνω τους ήταν προσαρμοσμένη εκρηκτική ύλη, αλλά και καλώδια και ένα ρολόι.

Παράλληλα, οι εκτιμήσεις της αντιτρομοκρατικής αναφέρουν ότι κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για νέους τρομοκράτες που πειραματίζονται, χωρίς ωστόσο να αποκλείουν και κάποιο άλλο ενδεχόμενο για την ταυτότητα των δραστών, αφού ακόμα είναι πολύ νωρίς.

Παράλληλα, μεγάλο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός πως δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση.

Ads

Εκτός κινδύνου ο αστυνομικός

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται ο αστυνομικός στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών,  ενώ o νεωκόρος τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο και μεταφέρθηκε, εντελώς προληπτικά, στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Το χρονικό της έκρηξης

Η έκρηξη στο Κολωνάκι σημειώθηκε στις 7:00 το πρωί έξω από τον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου στην οδό Σκουφά 34 και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού και του νεωκόρου.

Η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε ένα μεταλλικό κουτί έξω από το ναό και την εντόπισε ο νεωκόρος, ο οποίος ενημέρωσε και την Αμεση Δράση. Ο ίδιος ωστόσο, για άγνωστο λόγο μετακίνησε το μεταλλικό κουτί από την είσοδο του ναού σε ένα παρτέρι δίπλα από την Εκκλησία.

Λίγα λεπτά αργότερα στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί και μόλις είπαν στον νεωκόρο να απομακρυνθεί, σημειώθηκε η έκρηξη.