«Ιδεοληψίες» χαρακτήρισε, εμμέσως πλην σαφώς, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, τις επίμονες εκκλήσεις γιατρών, υγειονομικών εργαζομένων και πολιτών για μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ.

Ads

Απαντώντας στην σχετική ερώτηση δημοσιογράφου της Αυγής και του Κόκκινου, κατά την ενημέρωση του Υπ. Υγείας ο υφυπουργός Υγείας, κ. Κοτζαμάνης απάντησε πως:

«Σε ότι αφορά τις μόνιμες προσλήψεις, οι εγκρίσεις έχουν ξεπεράσει τις 3.200 και αυτή τη στιγμή στο ΕΣΥ εργάζονται πέραν των 1.820 ανθρώπων εκ των οποίων 400 γιατροί και το υπόλοιπο είναι βοηθητικό προσωπικό που έχει ανάγκη το Σύστημα. Ότι χρειάζονται το ΕΣΥ θα το παρέχουμε. Σε ότι αφορά ότι δεν κάνουμε μόνιμες προσλήψεις προκειμένου να εφαρμόσουμε ένα σχέδιο ιδιωτικοποίησης της Υγείας, η ανθρώπινη ζωή αυτή τη στιγμή έχει μεγαλύτερη αξία από τις ιδεοληψίες αυτές. Διασφαλίζουμε το Δημόσιο χαρακτήρα του Συστήματος Υγείας και κάνουμε οτιδήποτε περνάει από τα χέρια μας για να εξασφαλίσουμε το ανθρώπινο δυναμικό που χρειάζεται για να λειτουργήσει το Σύστημα Υγείας αυτές τις κρίσιμες ημέρες και να παρέχει ασφαλείς και επαρκείς υπηρεσίες υγείας σε κάθε πολίτη».

Που σημαίνει ότι ο υφυπουργός Υγείας θεωρεί ότι αρκούν 400 γιατροί για να ανταπεξέλθει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στην πανδημία του κορονοϊού;