«Ψυχρή αποτύπωση» ιστορικών γεγονότων χαρακτηρίζει τα όσα καταγράφει στο βιβλίο του, «Η επιβίωση της Ελλάδας μέσα από διαδοχικά θαύματα», για τις σχέσεις του με τον Γεώργιο Παπαδόπουλο, ο γενικός γραμματέας Τουρισμού, Κωνσταντίνος Λούλης.

Ads

«Οι όψιμοι επικριτές μου δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο μου» δηλώνει ο γαλάζιος γενικός γραμματέας, ο οποίος όπως αποκαλύπτει η «Εφημερίδα των Συντακτών», στο βιβλίο του αναφέρεται στις επισκέψεις που έκανε στον δικτάτορα εντός φυλακής επί 9 χρόνια και δηλώνει «εντυπωσιασμένος»  από τις συζητήσεις μαζί του. 

Σε ανακοίνωσή του μετά τον σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη, ο Κωνσταντίνος Λούλης, αναφέρει συγκεκριμένα:

«Όσοι μου ασκούν κριτική, προφανώς δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο μου που συνιστά μια ψυχρή αποτύπωση των δύο τελευταίων αιώνων της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, η οποία περιλαμβάνει και την περίοδο της Χούντας των Συνταγματαρχών. Τους όψιμους επικριτές μου, τους παραπέμπω στις δέκα τελευταίες σελίδες του βιβλίου. Εκεί θα βρουν 60 εγκωμιαστικά σχόλια για την αντικειμενική αποτύπωση των ιστορικών γεγονότων από εκπροσώπους ΟΛΩΝ των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου, μεταξύ των οποίων και πρώην υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι κ. Νίκος Τόσκας και Γιάννης Καραγιάννης».

Ads

Σημειώνεται πως με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό να αποπέμψει από το κυβερνητικό σχήμα τον κ. Κωνσταντίνο Λούλη, υποστηρίζοντας, κάνοντας λόγο για «πρόκληση για τη Δημοκρατία μας».