1. Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα η συζήτηση στη Βουλή για τα όπλα και τη Σαουδική Αραβία μετά από αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να είναι παρόν. Ο πρωθυπουργός σπεύδει έτσι να «κάψει» τα σενάρια που διακινεί η ΝΔ περί «απόδρασής» του στο Παρίσι. 

Ads

2. Ένα θετικό, ένα αρνητικό κι αρκετά ενδιάμεσα, όσο και επισφαλή, σενάρια συνθέτουν τους προβληματισμούς της ελληνικής κυβέρνησης ενώπιον της πολιτικής κρίσης και αβεβαιότητας στην Γερμανία. Διαβάστε επίσης: Γερμανική κρίση, σαν πίνακας του Πόλοκ. 

3. Ως «το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος» περιγράφουν στο tvxs.gr, οι ειδικοί την τραγωδία της Μάνδρας, η οποία εξακολουθεί μέχρι σήμερα να μετράει νεκρούς. 

4. Bγήκε από τη μηχανική υποστήριξη η δικηγόρος Αναστασία Τσουκαλά που τραυματίστηκε στο πόδι από φωτοβολίδα την περασμένη Παρασκευή.

Ads

5. Σε δίκη παραπέμπονται, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο άλλοτε επικεφαλής του ΔΟΛ, Σταύρος Ψυχάρης και δέκα τραπεζικά στελέχη, σχετικά με υπόθεση δανείου που είχε λάβει ο πρώην εκδότης.

6. Σε τρία διαδοχικά διαβήματα έχουν προβεί οι Ελληνικές προς τις Γερμανικές αρχές σχετικά με τη συνεχιζόμενη ταλαιπωρία Ελλήνων επιβατών που φθάνουν στα αεροδρόμια της Γερμανίας εξαιτίας των υπερβολικά αυστηρών ελέγχων που έχει επιβάλλει το Βερολίνο.

7. Ένοχος κρίθηκε ο Ράτκο Μλάντιτς καθώς σύμφωνα με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο είχε ρόλο κλειδί στα εγκλήματα πολέμου στο Σαράγεβο και διηύθυνε «προσωπικά» την επιχείρηση βομβαρδισμού της πρωτεύουσας της Βοσνίας. 

8. Μια απίστευτη ιστορία που ξεκίνησε από ένα χωριό της Ρόδου συνεχίζεται στα δικαστήρια. Η πρωτοφανής δικαστική διαμάχη αφορά έναν βιασμό, μια αιμομιξία και έναν απόγονο που αναζητά την αλήθεια. 

9. Μέχρι και ο Θεός χρειάστηκε μια έβδομη ημέρα για να ξεκουραστεί μετά τη Δημιουργία. Πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος και ποια είναι τα μυστικά του; 

10. Οι συντηρητικοί της Βρετανίας ξεπέρασαν τον εαυτό τους όταν έδειξαν την πλήρη αδιαφορία τους για τα δικαιώματα των ζώων, καταργώντας το νόμο της ΕΕ που θεωρεί ότι τα ζώα αισθάνονται και πονάνε.