Σε άριστη φυσική κατάσταση και δίχως να πάσχει από κάποιο υποκείμενο νόσημα ήταν ο 35χρονος άνδρας που κατέληξε από τον κοροναϊό στην εντατική του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης. Αυτό δήλωσε στο newsit.gr η εντατικολόγος και διευθύντρια της ΜΕΘ του νοσοκομείου Γλυκερία Βλαχογιάννη.

Ads

«Το μόνο που μπορώ να σας επιβεβαιώσω αυτή την στιγμή είναι μόνο τον θάνατο του 35χρονου, που πραγματικά με έχει συγκλονίσει. Από εκεί και πέρα θα αφήσω τις περισσότερες ανακοινώσεις και τις λεπτομέρειες του θανάτου για το επίσημο όργανο του υπουργείου Υγείας», αναφέρει η διευθύντρια της ΜΕΘ και προσθέτει: «Το παιδί δεν είχε τίποτα ήταν σε άριστη φυσική κατάσταση. Τελικά είναι πολύ άγριο όλο αυτό, που συμβαίνει με τον κορονοϊό από την μια στιγμή στην άλλη. Εμείς δώσαμε τον αγώνα μας, αλλά δυστυχώς όταν χάνεις έναν άνθρωπο σ αυτή την ηλικία, δεν μπορείς να το δεχτείς, πονάει διπλά. Ο 35χρονος μπήκε στην εντατική τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου διασωληνώθηκε, αλλά δυστυχώς…».

Οι υποψίες τώρα στρέφονται σε πιθανούς γενετικούς παράγοντες, οι οποίοι οι γιατροί γνωρίζουν στην κλινική πράξη ότι ίσως επηρεάζουν τη θανατηφόρο έκβαση κάποιων ασθενών, χωρίς όμως ακόμα να υπάρχουν παγκοσμίως αποδείξεις γι’ αυτό. «Εκεί στρέφονται οι υποψίες μας» αναφέρουν μιλώντας στο iatropedia.gr, θεράποντες γιατροί του 35χρονου που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

«Πιστεύω ότι είναι θέμα απάντησης του ανοσολογικού μας συστήματος το πώς θα συμπεριφερθεί ο ασθενής και φυσικά παγκοσμίως υπάρχουν και νεαρά άτομα και παιδιά, όπως θα έχετε ακούσει, που καταλήγουν. Αλλά ξέρετε για τον θεράποντα γιατρό το ένα περιστατικό που θα του τύχει του κοστίζει πάρα πολύ. Και μας έχει κοστίσει πάρα πολύ, γιατί σκεφτείτε όταν παλεύεις ένα βράδυ ολόκληρο να κρατήσεις κάποιον στη ζωή και δεν τα καταφέρνεις, δεν μπορείς αυτό να το διαχειριστείς (συγκινείται) Είμαστε πολύ συγκινημένοι, δεν θέλω να κάνω δήλωση», αναφέρει θεράπων ιατρός.

Ads

Σύμφωνα με το iatropedia.gr, ο νεαρός άνδρας προσήλθε στο νοσοκομείο «Αγιος Δημήτριος» πριν από 8 ημέρες, αρχικά με ελαφρά συμπτώματα. Είχε επί τρεις ημέρες πυρετό και κανένα άλλο σύμπτωμα. Από την κλινική του εικόνα, όμως, οι γιατροί θεώρησαν το περιστατικό «ύποπτο» για τον κοροναϊό και το απομόνωσαν σε ειδικό θάλαμο. Παρά το γεγονός ότι το πρώτο τεστ, ήταν αρνητικό, του χορήγησαν προληπτική αγωγή για COVID-19, καθώς όπως λένε, στηρίζονται στην κλινική εικόνα και όχι στα εργαστηριακά ευρήματα για να μη χάνουν χρόνο.

Το περασμένο Σάββατο, όμως, και συγκεκριμένα στην 7η ημέρα από την έναρξη των συμπτωμάτων – όπως έχουν διαπιστώσει οι γιατροί ότι συμβαίνει συχνά – παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση των συμπτωμάτων του και χρειάστηκε να εισαχθεί εσπευσμένα στη ΜΕΘ και να διασωληνωθεί. Το δεύτερο τεστ επιβεβαίωσε τις υποψίες τους, καθώς βγήκε θετικό.

Από τη στιγμή που διασωληνώθηκε η εξέλιξη της υγείας του 35χρονου χειροτέρευε ραγδαία, ενώ την πορεία του προς το θάνατο δεν κατάφερε να ανακόψει καμία αγωγή από αυτές που του χορηγήθηκαν. Όλη τη νύχτα της Δευτέρας οι γιατροί δεν έφυγαν στιγμή από το πλευρό του στην εντατική, όμως, ο άτυχος άνδρας ξεψύχησε τα ξημερώματα της Τρίτης.

Το αποτέλεσμα δεν μας δικαίωσε δυστυχώς και είμαστε καταρρακωμένοι σήμερα», λέει ο θεράπων ιατρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 35χρονος ήταν ξυλουργός, ζούσε στην Θεσσαλονίκη, ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.