Ads

Με την πλήρη αβεβαιότητα να κυριαρχεί στα κόμματα, με πολιτικές συγκρούσεις, σφοδρή κριτική, επιμέρους απειλές αλλά και ευφάνταστες επιστρατεύσεις, συνεχίζεται η πορεία των εκλογικών κομμάτων προς τις εκλογές. Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, παρουσίασε χθες από το Ζάππειο, τις προτάσεις του για την έξοδο από την κρίση. Σε διπλό μέτωπο επιτέθηκε κατά του Αντώνη Σαμαρά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτηρίζοντας τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ «ανεφάρμοστες εξαγγελίες» και «εμπόριο ψευδαισθήσεων», ενώ σημείωσε ότι κάθε παρουσίαση στο Ζάππειο ανατρέπει την προηγούμενη. Την ίδια ώρα, η ΝΔ, φαίνεται να επιστρατεύει από τα μετόπισθεν, τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.

14: 07 – Σαμαράς και Βενιζέλος μοιράζουν υποσχέσεις και «ακάλυπτες επιταγές», παίζοντας με τον πόνο της κοινωνίας, τόνισε χαρακτηριστικά ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας σε σύσκεψη υποψηφίων βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς. «Πάει πολύ», πρόσθεσε, «αυτοί οι αρχιτέκτονες του χάους, να απειλούν με χάος αν δεν ψηφισθούν», και για μία ακόμη φορά διαβεβαίωσε πως η Δημοκρατική Αριστερά είναι «η δύναμη που μπορεί να ανατρέψει αυτή την πολιτική και να δώσει ελπίδα και προοπτική στην Ελλάδα και την κοινωνία».
 
14:03 –  «Η ΝΔ πρέπει να συγκροτήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση για να στείλει στο Ειδικό Δικαστήριο τον τέως πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τους πρωταίτιους του ελληνικού ναυαγίου» δήλωσε ο γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, στο onlarissa.gr.

13:40 – Τη θέση ότι οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς προσπαθούν με τις εξαγγελίες του να κοροϊδέψουν τον κόσμο διατύπωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

 image
«Δεν μπορώ να παρακολουθήσω τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό κανενός», τόνισε και σημείωσε ακόμη ότι οι δύο «μονομάχοι» -όπως τους χαρακτήρισε, υπέγραψαν επιστολή προς την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ με την οποία δεσμεύονται «πως όσα χρόνια πολιτεύονται, δεν θα ασκήσουν πολιτική ενάντια στις ρυθμίσεις του μνημονίου».

Ads

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης παρουσίασε επίσης το ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματος.

13:39 – «Η Αθήνα μπορεί να ξανακερδίσει την ταυτότητά της και πρέπει να την ξανακερδίσει», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη μετά από επίσκεψή της στο αστυνομικό τμήμα Αγίου Παντελεήμονα, συμπληρώνοντας πως η απάντηση για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης είναι στο πρόγραμμα που έχει καταθέσει η Δημοκρατική Συμμαχία.

13:10 – Το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει στις εκλογές της 6ης Μαΐου ο δήμαρχος θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, όπως δήλωσε στη διάρκεια της παρουσίασης των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ στην Α΄και Β΄εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, η οποία έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Μπουτάρης επισήμανε ότι αν δεν τον είχε στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές ελογές δεν θα είχε εκλεγεί δήμαρχος και πρόσθεσε πως θεωρεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ως τον πιο ικανό για να αναλάβει το τιμόνι της χώρας.

13:00 – Ανακοινώθηκαν από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ τα ψηφοδέλτια για τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, αποτελούνται από προσωπικότητες της Αριστεράς, αγωνίστριες και αγωνιστές των κινημάτων, συνδικαλίστριες και συνδικαλιστές, νέους, εργάτες, αγρότες, φοιτητές, μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω», ανθρώπους που πρωτοστάτησαν στα κινήματα των πλατειών σε όλη την Ελλάδα. Εν τω μεταξύ, στη δημοσιότητα έδωσε τα ψηφοδέλτια του κόμματος, χθες, και η Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη.

12:20 – Η εφημερίδα «Δημοκρατία» φέρνει στο φως εξώδικο του Γεωργίου Γεωργαλά (υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό την περίοδο της δικτατορίας) στο οποίο κατηγορεί τον κ. Καμμένο ότι δεν τον πλήρωσε για υπηρεσίες που προσέφερε στο κόμμα του. Με το εξώδικο που θυροκολλήθηκε την Τετάρτη 18 Απριλίου στο κτήριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη λεωφόρο Συγγρού, ο Γεωργαλάς ισχυρίζεται ότι υπήρξε ο επικοινωνιακός σύμβουλος του Πάνου Καμμένου και ότι του οφείλονται 14.000 ευρώ από συγγραφή βιβλίου και μελετών. Καταγγέλει ότι αυτός υπήρξε ο συγγραφέας βιβλίου για την τρομοκρατία, το οποίο όμως εκδόθηκε με το όνομα του Π. Καμμένου.

Το δημοσιεύμα προκάλεσε την αντίδραση του Πάνου Καμμένου. «Σε λίγο θα πουν ότι συμμετείχα στο πραξικόπημα σε ηλικία 2 ετών», σχολίασε στο twitter o επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και έκανε γνωστό πως ήδη έχουν κατατεθεί μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση.

11: 25 – Η Δημοκρατική Αριστερά αποδοκιμάζει την επίθεση που, όπως αναφέρει, σημειώθηκε χθες το βράδυ, στο εκλογικό περίπτερο του κόμματος στο Χολαργό, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του.
«Τέτοιες ενέργειες από όπου κι αν προέρχονται δεν στρέφονται μόνο κατά της ΔΗΜ.ΑΡ. αλλά και ενάντια στον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία», τονίζει σε ανακοίνωσή της.

10:55 – «Ούτε νεκρός» δεν θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία μετά τις εκλογές, όπως δήλωσε ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. 

«Αυτή τη στιγμή η πατρίδα μας κινδυνεύει. Δεν είναι πολιτικάντικη ούτε πολιτική η προσπάθεια που κάνουμε, είναι εθνική» τόνισε και κατηγόρησε τους Ευ.Βενιζέλο και Αντ. Σαμαρά ότι «είναι συνέταιροι, υπάλληλοι των τραπεζιτών και του κ. Σόιμπλε και εκτελούν γονυπετείς τις εντολές του κ. Τόμσεν». «Οι πολίτες πρέπει να τους μαυρίσουν. τελείωσε η μεταπολίτευση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.

10:46 – Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί σήμερα Δευτέρα στις 10:30, στο υπ. Εσωτερικών η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Σύμφωνα με καταγγελίες του κόμματος, το υπ. Εσωτερικών προσπαθεί με «άθλιες μεθοδεύσεις να αποκλείσει τα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων αριστερών δυνάμεων από τις εκλογές».
 
Συγκεκριμένα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, υποστηρίζει ότι ο υπ. Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, αρνείται να αποδεσμεύσει από σήμερα το χαρτί για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων, με το πρόσχημα ότι πρέπει να γίνει πρώτα η επίσημη ανακήρυξη των συνδυασμών από τον Άρειο Πάγο. «Μόνο που» σημειώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, «αυτό δεν προβλέπεται πριν από την Τετάρτη κι ενώ η τελευταία διορία για να πάνε τα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων στις νομαρχίες είναι η Παρασκευή. Όπως γίνεται φανερό, είναι ανθρωπίνως αδύνατον μέσα σε μια μόνο εργάσιμη μέρα να τυπωθούν και να μοιραστούν εκατομμύρια ψηφοδέλτια».

10:32 – Θεσσαλονίκη: Το «αποφασίζουμε και διατάσουμε» του Μπουτάρη, να μην δοθεί η πλατεία Αριστοτέλους στα κόμματα για τις προεκλογικές τους ομιλίες, αμφισβητεί, ευθέως ο Περισσός. Το ΚΚΕ δήλωσε ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσει την απόφαση της παράταξης του Μπουτάρη να μην παραχωρηθεί η πλατεία Αριστοτέλους για προεκλογικές συγκεντρώσεις.
 
Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ επιτέθηκε κατά του Γιάννη Μπουτάρη κατηγορώντας τον ότι επιχειρεί να περιορίσει την πολιτική δραστηριότητα. Προαναγγέλλει επίσης ότι θα πραγματοποιήσει την κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση στις 30 Απριλίου στην πλατεία Αριστοτέλους, με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα.
 
Σύμφωνα με το kentrinews.gr, θυμίζουμε πως το ίδιο επιχείρησε να κάνει ο Μπουτάρης και με τον Μίκη Θεοδωράκη, όταν πριν από μερικούς μήνες του απαγόρευσε να μιλήσει στην πλατεία. Τελικά, ο Μίκης Θεοδωράκης μίλησε και χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν στη συγκέντρωση.
 
10:30 – Τον πρώην πρωθυπουργό και τέως πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, φαίνεται πως επιστρατεύει η ΝΔ. Σύμφωνα με το Έθνος, η παρουσία του στο Ζάππειο την Κυριακή και ο θερμός εναγκαλισμός με τον Αντώνη Σαμαρά επιβεβαιώνουν όσους μιλούσαν για μεταξύ τους «ανακωχή», παρά τις πολιτικές διαφορές τους, εν όψει των εκλογών της 6ης Μαΐου.

image
 
Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον Κ.Καραμανλή να αποδέχεται το αίτημα του Αντώνη Σαμαρά να προβεί σε δημόσια παρέμβαση, εντός της εβδομάδας, για να καλέσει τους πολίτες να στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία. Να σημειωθεί ότι σήμερα, Δευτέρα, οι κ. Καραμανλής και Σαμαράς πρόκειται να έχουν νέα συνάντηση, στο περιθώριο της επιμνημόσυνης δέησης που θα τελεστεί στο Ίδρυμα Καραμανλή, με αφορμή τη συμπλήρωση 14 ετών από τον θάνατο του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή.
 
10:27- Σε διπλό μέτωπο επιτέθηκε κατά του Αντώνη Σαμαρά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος από τα Ιωάννινα την Κυριακή. Με αφορμή την παρουσίαση του «Ζάππειο ΙΙΙ», ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «ανεφάρμοστες εξαγγελίες» και «εμπόριο ψευδαισθήσεων», ενώ σημείωσε ότι κάθε παρουσίαση στο Ζάππειο ανατρέπει την προηγούμενη. Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι» την αντιπαράθεση μαζί του σε ντιμπέιτ.

image
 
«Περιμένουμε με ανυπομονησία το Ζάππειο 4, το Ζάππειο 5, το Ζάππειο 6, διότι το καθένα από αυτά ανατρέπει το προηγούμενο. Το Ζάππειο 3 δεν έχει καμιά σχέση με το Ζάππειο 1 και την αντιμνημονιακή πολιτική του» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ακόμη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Αντ.Σαμαρά γιατί «παρουσία του προκατόχου του Κώστα Καραμανλή, ο κ. Σαμαράς δεν βρήκε ούτε μια κουβέντα αυτοκριτικής για όσα έγιναν στη διακυβέρνηση του τόπου από τη ΝΔ ενώ είναι σκληρός με το ΠΑΣΟΚ». Τέλος για το ζήτημα της αυτοδυναμίας σημείωσε ότι ο τόπος δεν εμπιστεύεται κανέναν μόνο του και θέλει σχήματα ευρύτερης συνεργασίας.