Σε θρίλερ εξελίσσεται η αναζήτηση των εννιάχρονων δίδυμων κοριτσιών της οικογένειας Φιλιππόπουλου, που παραμένουν αγνοούμενα μαζί με τον παππού και τη γιαγιά τους από το απόγευμα της Δευτέρας. 

Ads

Ο πατέρας των δύο κοριτσιών Γιάννης Φιλιππόπουλος δήλωσε πως αναγνώρισε τα παιδιά του σε πλάνα του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, την ώρα που βρίσκονταν σε ένα από τα πρώτα πλωτά μέσα που παρέλαβαν διασωθέντες. Απευθύνθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό που του έδωσε την επίμαχη εικόνα και από εκεί και μετά έχει αρχίσει ένα μαραθώνιο αναζήτησης με αυτό το δεδομένο. Την ίδια ώρα για τους γονείς του δεν υπάρχει κανένα νέο.

Όπως είπε, από το Λιμενικό, την Πυροσβεστική και την Αστυνομία του απάντησαν πως τα δύο κορίτσια δεν έχουν καταγραφεί μεταξύ των διασωθέντων που σώθηκαν από πλωτά μέσα. Ωστόσο, αυτό μπορεί να έχει συμβεί λόγω του πανικού των πρώτων ωρών και πάνω στη βιασύνη να ξαναφύγουν τα πλωτά για τη διάσωση κι άλλων εγκλωβισμένων στις παραλίες. 

Η οικογένεια Φιλιππόπουλου, αλλά και ο Ερυθρός Σταυρός, απευθύνουν έκκληση προς όλους που τυχόν έχουν ένα στοιχείο για την τύχη των παιδιών του να απευθυνθούν στις αρχές: Στο 110 στην Αστυνομία, στο 199 της Πυροσβεστικής και στο 108 στο Λιμενικό Σώμα. Τα κοριτσάκια έχουν ύψος 1.30 μ. με μαλλιά μακριά καστανά και είναι πανομοιότυπα μεταξύ τους. 

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση από διασώστες του Ερυθρού Σταυρού για τον εντοπισμό των παιδιών και όπως επισήμανε πριν από λίγο ο διασώστης κ. Ανδριόπουλος κάθε στοιχείο, ακόμη και η μικρή λεπτομέρεια μπορεί να φανεί πολύτιμη για να βρεθούν τα παιδιά. Ιδιαίτερη έκκληση απευθύνουν η οικογένεια και οι διασώστες στους ανθρώπους που επέβαιναν στο ίδιο πλωτό μέσο με τα παιδιά και διασώθηκαν. 

Ads

Οι έρευνες του Ερυθρού Σταυρού θα ξεκινήσουν και πάλι από το λιμάνι, εκεί από όπου επιβιβάστηκαν τα κορίτσια στο σκάφος, προκειμένου βήμα βήμα να αναζητηθούν τα ίχνη των παιδιών.

Η έκκληση του καπετάνιου

Ο καπετάνιος του γρι γρι «Σπύρος» που διέσωσε τα δίδυμα κορίτσια δήλωσε στον ΑΝΤ1: «Ένας κύριος με μια γυναίκα μου άφησαν την εντύπωση ότι συνόδευαν τα δίδυμα όταν επιβιβάστηκαν στη βάρκα».

«Αρχικά πήρα έναν κύριο και μια κυρία. Στη συνέχεια βρήκαμε τέσσερα παιδιά και μια κυρία φώναζε σώστε τα παιδιά μου. Ήμουν αφοσιωμένος πως να σώσω περισσότερους. Μαζί μου είχα οκτώ Αιγύπτιους βοηθούς. Όταν τελειώσαμε ρώτησα τα παιδιά αν ήταν της κυρίας. Βγήκαν έξω, και ο μπαμπάς των άλλων δύο τα πήρε. Αυτός ξέρει με ποιο πλοίο διασώθηκε. Αυτοί που ήταν μαζί να βγουν να πουν. Αυτοί που τα συνόδευαν να μιλήσουν. Θέλω να βοηθήσω τόσο πολύ. Ήταν ψύχραιμα, αλλά σιωπηλά τα παιδάκια, κρύωναν λίγο», είπε ο Δημήτρης Περήφανος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.